Actility en TWTG vormen samenwerking om industriële LoRaWAN-oplossingen te versterken

Actility en TWTG hebben een partnerschap gevormd die kansen zal bieden voor meer en bredere LoRaWAN® toepassingen door partners en klanten. Het draadloos verbinden van apparaten met het internet en het beheer van de communicatie tussen eindknooppuntapparaten en netwerk gateways, wordt steeds meer gevraagd voor industriële toepassingen. Beide partners zijn er vast van overtuigd dat dit een revolutie teweegbrengt in de manier waarop industriële sites hun digitalisering implementeren.

Actility Group is een leider op het gebied van Internet of Things (IoT) infrastructuur en geolocatiediensten. Zij tonen dit met meer dan 10 jaar praktijkervaring in alle regio’s van de wereld aan, met meer dan 50 publiek netwerken en duizenden particuliere netwerken. De Nederlandse scale-up TWTG loopt voorop in de industriële IoT-oplossingen en is marktleider geworden in LoRaWAN®-gebaseerde sensoren met IECEx / ATEX-certificering.

De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om verder te groeien in het leveren van dedicated I-IoT oplossingen aan hun klanten. TWTG sluit zich aan bij Actility’s Ignite Partner Program en ThingPark Community, terwijl Actility zijn basis in industriële oplossingen uitbreidt, met name in de energiesector. Een mooi voorbeeld van een industriële IoT-usecase, van TotalEnergies, is gepresenteerd op de LoRaWAN World Expo 2022. Klanten die industriële oplossingen implementeren gebaseerd op LoRaWAN® kunnen nu profiteren van kant-en-klare connectiviteit en eenvoudige integratie.

De sleutel in het partnerschap is het ThingPark® IoT-platform van Actility, een multi-technologie, open, hardware-agnostisch IoT-platform waarmee Low Power Wide Area Networks kunnen worden ingezet. Het biedt een groot LoRaWAN®-productportfolio, dat nu ook TWTG’s marktleidende sensoren omvat. ThingPark is open, hardware-agnostisch en ondersteunt alles toonaangevende LoRaWAN®-gateways, die naadloze beheerinterfaces bieden en zorgen voor dat partners altijd de hardware kunnen gebruiken die het meest geschikt is voor hun use case en budget. ThingPark implementeert open standaard API’s en connectoren voor iedereen toonaangevende IoT-cloudplatforms.

De samenwerking stelt ons in staat om de zichtbaarheid van TWTG’s industriële IoT-oplossingen te vergroten in het internationale IoT-ecosysteem. Actility’s pioniersrol bij het specificeren van nieuwe LoRaWAN® functies en de technische netwerkkennis staan bij ons hoog in het vaandel. We kijken er naar uit om samen te werken met onze nieuwe partners en uitzonderlijke resultaten te leveren voor onze klanten. De NEON-trillingssensor en temperatuurzender van TWTG zijn nu volledig geïntegreerd in het ThingPark-platform, waardoor het voor nieuwe klanten heel gemakkelijk wordt om met vibratie en temperatuurmeting aan de slag te gaan, waardoor ze de veiligheid en efficiëntie ter plaatse kunnen verbeteren”, zegt John Tillema, CTO en mede-oprichter van TWTG.

Olivier Hersent, CEO van Actility Group, is enthousiast over TWTG als partner: “TWTG is een sterk en vertrouwd merk in de industriële toepassing van LoRaWAN®-sensoren, in met name de energiesector. Ons gezamenlijke werk zal ons helpen om overtuigende oplossingen te bieden voor de IoT-wereld.”

Een direct voordeel van het partnerschap voor diegenen die geïnteresseerd zijn in industriële IoT-oplossingen is een expert seminar waaraan zowel Actility als TWTG zullen deelnemen: op 13 maart 2023 zal TWTG samenwerken met Actility om het volgende TWTG Insight Event te organiseren onder het thema ‘Meet the LoRaWAN® Experts’. Het seminar, op het hoofdkantoor van TWTG in Rotterdam, biedt de mogelijkheid om enkele van de experts binnen de industrie te ontmoeten. Er zullen masterclasses plaatsvinden over het laagdrempelig en eenvoudig maken van het implementeren van LoRaWAN®-oplossingen. Dit evenement is gericht op particulieren, die betrokken zijn bij digitaliseringsprogramma’s en hun kennis daarvan willen aanscherpen LoRaWAN®. Meer informatie over het Meet the LoRaWAN® Experts Seminar en hoe je zich kunt aanmelden kun je vinden op deze link.

Uitgelicht