C-Cube wint Europese RIMA-Subsidie in samenwerking met Rijkswaterstaat!

In samenwerking met Rijkswaterstaat (RWS) heeft C-Cube een Europese RIMA-Subsidie verkregen. Met de gelden uit deze subsidie zal het consortium CQMR (CQM-Robot) verder investeren in de ontwikkeling van een robot die CQM-metingen kan uitvoeren volgens de ISO 16773 normering. De robot kan de kwaliteit van coatings in de toekomst nog veiliger en kosteneffectief meten, terwijl met CQM ook voorspellend onderhoud mogelijk gemaakt wordt. Zodoende draagt C-Cube wederom bij aan de optimalisering van inspectie- en onderhoudsprocessen in verschillende industrieën, wereldwijd. 

RIMA is een Europese instantie die bedrijven in het Europese MKB financieel en technisch ondersteunt bij de ontwikkeling en robotisering van inspectie- en onderhoudsprocessen (I&M). Tegelijkertijd fungeert RIMA als netwerk waar universiteiten, bedrijven en onderzoekers samen innoveren.  

C-Cube levert sinds 2005 levensduurprognoses- en verlenging om de restwaarde van  investeringen voor installatie eigenaars te berekenen. C-Cube International is gespecialiseerd in het meten van corrosie en levert maatwerk voor zowel specifieke klantbehoeften als deze  van een bredere markt. Door toepassing van moderne technologieën stelt C-Cube de conditie van moeilijk te onderhouden objecten vast. Hiermee kan men de onderhouds- en operationele kosten reduceren en wordt de operationele levensduur van installaties verlengd. 

In de subsidieaanvraag werkte C-Cube nauw samen met Christian Hoek (RWS Zee & Delta) en Driton Binaku (RWS Stormvloedkeringen). Rijkswaterstaat is het uitvoerende agentschap van  het ministerie van infrastructuur en waterstaat, en is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de hoofd(vaar)wegen en watersystemen.

 

Uitgelicht