CDP geeft Yokogawa prestigieuze score op het gebied van klimaat en water

CDP geeft Yokogawa prestigieuze score: twee keer A voor inspanningen op het gebied van klimaat en water

Opnieuw toont Yokogawa leiderschap om de wereld een stukje beter te maken voor toekomstige generaties.

Yokogawa kondigt aan dat de inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaam ondernemen zijn erkend door CDP, een non-profitorganisatie die wereldwijd actief is. Voor het aanpakken van klimaatverandering en het beschermen van waterzekerheid – twee van de drie milieuthema’s van CDP – heeft Yokogawa een plaats op de prestigieuze A-lijst gekregen. Van de meer dan 5800 bedrijven die zijn beoordeeld, is Yokogawa een van de weinige die tweemaal de score A heeft gekregen. De score is een erkenning van het leiderschap dat het bedrijf heeft getoond door ambitieuze doelen te stellen, actie te ondernemen en transparantie te bieden over de maatregelen voor het aanpakken van risico’s met betrekking tot klimaatverandering en waterzekerheid.

CPD maakt jaarlijks milieugegevens openbaar en geeft scores die in brede kring worden erkend als de norm op het gebied van transparantie over de impact van bedrijven op het milieu. In 2020 vroegen meer dan 515 investeerders met meer dan 106 biljoen Amerikaanse dollar aan vermogen en meer dan 150 grote afnemers die 4 biljoen Amerikaanse dollar hebben besteed, bedrijven om gegevens over milieugevolgen, -risico’s en -kansen openbaar te maken via het platform van CDP. Meer dan 9600 bedrijven gingen daarop in: het hoogste aantal tot nu toe.

Het CDP maakt gebruik van een gedetailleerd en onafhankelijke methode om bedrijven te beoordelen en een cijfer van A tot en met D te geven op basis van de uitgebreidheid van de gedeelde informatie, hun bewustheid en beheer van milieurisico’s en de getoonde best practices die samenhangen met milieuleiderschap, zoals het stellen van ambitieuze en betekenisvolle doelen.

Hitoshi Nara, president en chief executive officer van Yokogawa, zei: “We zijn vereerd dat we naast de erkenning die vorig jaar voor waterzekerheid kregen, dit jaar ook zijn opgenomen op de A-lijst voor klimaatverandering. We weten allemaal dat klimaatverandering steeds grotere gevolgen voor onze planeet heeft, waarvan de toenemende frequentie en ernst van natuurrampen het bewijs is. We blijven ons inspannen voor duurzaamheid en werken samen met de wereldwijde gemeenschap om problemen als tekorten aan middelen en klimaatverandering tegen te gaan.”

Yokogawa blijft zich onvermoeid inzetten om de wereld een stukje beter te maken voor toekomstige generaties. Het bedrijf streeft ernaar de uitstoot van broeikasgassen tot nul terug te brengen, over te stappen op een circulaire economie en het welzijn van iedereen ter wereld in 2050 te garanderen, onder andere door het implementeren van regelsystemen op het grootste windmolenpark in Japan en het leveren van bewakingssystemen voor een belangrijke waterleiding in Saudi-Arabië.

Paul Simpson, chief executive officer van CDP, zei, “We willen alle bedrijven die dit jaar op de A-lijst staan van harte feliciteren. Het goede voorbeeld geven door transparantie te bieden over de impact op het milieu en op dat gebied actie te ondernemen, is een van de belangrijkste stappen die bedrijven kunnen zetten. Het is nog indrukwekkender dat dat dit jaar ondanks COVID-19 is gelukt. De risico’s die klimaatverandering, ontbossing en wateronzekerheid voor bedrijven met zich meebrengen, zijn enorm en we weten dat de kansen voor het ondernemen van actie veel groter zijn dan de risico’s die ontstaan als we niet handelen. Als de privésector leiderschap toont, leidt dat op zijn beurt weer tot meer actie van overheden en kunnen we de wereldwijde ambitie om over te stappen op een klimaatneutraal economisch stelsel werkelijkheid maken. Op onze A-lijst staan bedrijven die nu handelen, zodat ze straks in de economie van de toekomst kunnen uitblinken.”

Voor meer informatie over Yokogawa bezoek hier de website.

Voor meer informatie over CDP bezoek hier de website.

CDP

Uitgelicht