Cellnex levert indoor mobiele dekking voor The Social Hub

Utrecht/Amsterdam, 16 januari 2023 Cellnex, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider, levert de komende 10 jaar indoor mobiele dekking aan The Social Hub, voorheen bekend als The Student Hotel, op twee belangrijke locaties.  Cellnex realiseert optimaal mobiel bereik door middel van een Distributed Antenna System (DAS), in nauwe samenwerking met de (nationale) mobiele netwerkoperators. Op de locaties Delft (Nederland) en Wenen (Oostenrijk) is de implementatie inmiddels afgerond.

Hybride hospitality model

Opgericht in 2012, leidde The Social Hub als The Student Hotel het model dat bekend staat als hybride gastvrijheid. Nu uitgegroeid van een studentenhotel tot een wereldwijd begrip dat ‘Social’ centraal stelt, is de verbinding tussen gasten en de gemeenschap een belangrijk onderdeel van het bedrijfsaanbod. De huidige zestien locaties (in zes Europese landen) van The Social Hub – in onder meer Delft, Amsterdam, Berlijn, Bologna, Florence, Madrid en Wenen – bieden een breed scala aan voorzieningen en diensten. Hieronder vallen onder andere grote gemeenschappelijke ruimtes, studentenhuisvesting, hotelkamers, co-workingplekken, vergaderruimtes, sportscholen, bars, restaurants en evenementenprogramma’s voor de community.

Social impact en duurzaamheid

De Social Hub begint bestaande en nieuwe locaties uit te rusten met steeds duurzamere materialen. Hoogwaardige isolatiematerialen kenmerken zich echter door de slechte doorlaatbaarheid voor mobiele signalen. Tegelijkertijd is goede indoordekking belangrijk om gasten een optimale ervaring te bieden.

Europese footprint Cellnex

Met 138.000 opstelpunten, verspreid over 12 landen, is Cellnex de grootste onafhankelijke aanbieder van draadloze telecommunicatie infrastructuur in Europa. In elk van deze landen onderhoudt Cellnex intensieve contacten met de lokale mobiele operators en is zij bekend met de technische specificaties die de lokale operators aan het design van een DAS systeem stellen. Cellnex inventariseert flexibel per land en per locatie de wensen van de klant en levert elk project turnkey op.

Henk Jan Boer, Directeur IT Infrastructuur en Ondersteuning bij The Social Hub zegt hierover: “We zijn blij met de voltooide implementaties in Delft en Wenen om onze leden digitaal te verbinden, waar ze zich ook bevinden in onze Hubs. Met verbeterde verbindingen van 4G en 5G binnen kunnen we voldoen aan de bandbreedte- en capaciteitsverwachtingen voor onze groeiende co-working, co-living en gastengemeenschap die onze ruimtes gebruiken om te werken, leren, verblijven en spelen, en deze zelfs overtreffen.”

Hugo Brandhorst, Commercial Developer  bij Cellnex Netherlands en als International Key Accountmanager verantwoordelijk voor The Social Hub: “Cellnex beschikt over de juiste expertise en werkt in elk land nauw samen met lokale partners. Door al in een zeer vroeg stadium standaard de connectiviteitsbehoefte in kaart te brengen en dit al direct mee te nemen bij de start van de bouw of uitbreiding, wordt er bovendien synergie gecreëerd, wat resulteert in een extra kostenbesparing.”

DAS as-a-Service: schaalbaar en flexibel

De DAS oplossing wordt afgenomen als een as-a-Service dienst. Ook het intensieve provider proces wordt door Cellnex uitgevoerd. Hugo Brandhorst licht toe: “De as-a-Service invulling wordt tailormade per locatie afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van onze klanten.”

Uitgelicht