Cellnex neemt Media Gateway Hilversum over

Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur, heeft per 12 november het Media Gateway-datacenter in Hilversum overgenomen van Red Bee. De overname past in de groeistrategie van Cellnex, waarbij zowel portfolio uitbreiding als verbreding van de dienstverlening wordt gerealiseerd.

Eén van de belangrijkste mediaknooppunten in Nederland
Het Media Gateway-datacenter in Hilversum beslaat 1400 m² en is een colocatie- en connectiviteitsdatacenter voor een groot aantal publieke en commerciële omroepen en andere media- en telecombedrijven. Het datacenter biedt ook toegang tot alle Red Bee-hubs en -services over de hele wereld en alle grote datacenters in heel Europa. Daarnaast heeft het directe verbindingen met grote providers, telecom operators en ISP’s en een groeiend aantal voetbalstadions, televisiestudio’s en evenementenlocaties.

Maximale connectiviteit
Cellnex Nederland biedt reeds datacenter diensten aan in 24 hoge telecom- & datatorens die geografisch verspreid liggen over heel Nederland. Robin Verlangen, Commercial Director bij Cellnex Netherlands: ‘Het Media Gateway-datacenter is een waardevolle aanvulling op ons huidige edge datacenter portfolio. De centrale ligging, dichtbij Amsterdam, in combinatie met de meer dan uitstekende connectiviteitsmogelijkheden, is uitermate aantrekkelijk voor onze huidige klanten alsook voor nationale en internationale bedrijven. Met name voor organisaties met een grote behoefte aan connectiviteit en storage-capaciteit. Bovendien is er nog ruimte voor groei, wat in de regio  Amsterdam, zeker in deze tijd van schaarste, vrij uniek is.

Data-ecosysteem
De overname ligt bovendien geheel in lijn met de lange termijn visie van Cellnex, waarbij het volledige data-ecosysteem centraal staat. Ed Boerema, Managing Director Cellnex Netherlands: ‘Onze telecom infrastructuur is essentieel voor de dienstverlening van mobiele telecomoperators en broadcasting exploitanten. Met de digitale transformatie wordt het echter steeds crucialer om data niet alleen veilig en snel te transporteren, maar ook op te slaan, te verwerken en te ontsluiten. Het Media Gateway-datacenter vormt een belangrijke schakel in dit zogeheten gehele data-ecosysteem.’

Red Bee blijft diensten leveren via de Media Gateway
Cellnex heeft weliswaar de Media Gateway overgenomen, maar Red Bee Media zal zeker een belangrijke klant  van het datacenter blijven om haar media & broadcast diensten te verlenen. ‘De overname van de Media Gateway door Cellnex past goed bij de overall strategie van Red Bee Media. Red Bee focust zich op haar core activiteiten, het verder evolueren van onze cloud platformen en zogenoemde software-enabled diensten. Het is daarbij belangrijk de juiste strategische partners te kiezen in deze transitie’, legt Thijs Bakx, Head of Market Operations Benelux bij Red Bee uit. ‘Cellnex is een leverancier met enorm veel ervaring in het verlenen van datacenter diensten. De door Cellnex geleverde betrouwbaarheid en kwaliteitsstandaarden zijn van essentieel belang om succesvol onze media diensten aan te bieden aan zowel onze Nederlandse als internationale klanten.’

______________________________________

Over Cellnex
Cellnex Nederland is de eigenaar van 4.000 masten en dakopstellingen en 24 telecom- & datatorens in Nederland en verzorgt de distributie van FM en DAB+ radio in Nederland en Vlaanderen. Met inmiddels meer dan 130.000 opstelpunten, verspreid over 12 landen, is Cellnex de grootste onafhankelijke aanbieder van draadloze telecommunicatie infrastructuur in Europa.

Over Red Bee Media
Red Bee Media is een toonaangevend wereldwijd mediaservicebedrijf met het hoofdkantoor in Londen, met 2300 media-experts in Europa, het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Noord-Amerika. Elke dag ontdekken, genieten en gebruiken miljoenen mensen over de hele wereld inhoud die is voorbereid, beheerd, uitgezonden en gestreamd via de services van Red Bee. Het bedrijf stelt enkele van ‘s werelds sterkste mediamerken, omroepen en contenteigenaren in staat om overal en altijd direct contact te maken met het publiek. Door middel van een end-to-end, managed services-aanbod, biedt Red Bee innovatieve oplossingen in de gehele contentleveringsketen – waaronder Live & Remote productie, Managed OTT, Distributie, Media Management, Access Services, Content Discovery, Playout en Post-Production.

Uitgelicht