CIRCO Track – Maritieme Maakindustrie en Haven

CIRCO start januari 2020 een workshopreeks voor Zuid-Hollandse MKB-bedrijven in de maritieme maakindustrie als scheepsbouw, haven equipment, offshore, decommissioning en recycling. In drie dagen maak je kennis met de circulaire economie, ontdek je de kansen hiervan voor je bedrijf en zet je concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Doe mee, leg contacten in én buiten de keten en zet waardeverlies om in kansen voor new business!

Hoe werkt het?
CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. Je maakt uitgebreid kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen voor jouw bedrijf. Ieder bedrijf doet met twee mensen mee, dit duo bestaat uit een designer/ingenieur/productmanager en iemand die de markt, klanten, stakeholders kent. Samen verken je kansen en zet je concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Deze CIRCO Track wordt georganiseerd door BlueCity, de gemeente Rotterdam en Rabobank, Deltalinqs, Innovation Quarter en DCMR. Lees meer over de opbouw van CIRCO Tracks

OPROEP TRACK: MARITIEME MAAKINDUSTRIE EN HAVEN
In januari 2020 gaan we van start met de CIRCO Track Maritieme Maakindustrie en Haven. Denk aan:
• het aanpakken van waardeverlies, zoals bij secundaire grondstoffen die nog niet volop benut worden of • het achterlaten en afzinken van vrijkomende platforms.
marktkansen voor re-manufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit.
het ontwikkelen van nieuwe technieken in het terughalen en verwaarden van secundaire materialen met businesscase.

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Kortom: meedoen aan deze CIRCO Track biedt veel kansen om aan te sluiten bij een breed netwerk binnen de provincie, partijen uit je eigen keten en uit andere sectoren, en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business.

LET OP: We hebben plek voor 10 bedrijven, deelname kost €500. Heb je interesse? Schrijf je dan snel in, want vol = vol.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

Uitgelicht