“De flexplekken op het RDM brengen ons dichterbij de business”

Het aantal flexers bij de RDM Port Developer Community groeit. Lees hier het interview met Tim van Luxemburg van ORTEC, één van de flexers.

Even voorstellen…
Tim is binnen ORTEC één van de personen die binnen de RDM Port Developer Community te vinden is. Na zijn studie Econometrie & Operations Research werkt hij alweer ruim vier jaar bij ORTEC, momenteel is hij Data Science consultant. ORTEC is in 1981 opgericht in Rotterdam. Het is gestart door een aantal jonge Nederlandse studenten met de ambitie om lange termijn groei voor zowel organisaties als de maatschappij te realiseren door de toepassing van wiskunde. Inmiddels is ORTEC uitgegroeid tot een organisatie welke data omzet in maximale waarde op het gebied van efficiëntie, voorspelbaarheid, effectiviteit en duurzaamheid voor toonaangevende bedrijven in een grote diversiteit aan industrieën, waaronder de internationale logistiek en petrochemische industrie.

Waarom flex je op het RDM?
“Met mijn focus op de internationale logistiek en petrochemische industrie ben ik veel werkzaam in en rondom het Rotterdamse havengebied. Daar werk ik bijna dagelijks om onze ambitie ook in deze dynamische wereld handen en voeten te geven. Wij zijn van mening dat we in het havengebied alleen impact kunnen maken met onze kennis en kunde van wiskunde en data science als wij onszelf midden in het kloppende hart begeven. Op die manier kunnen we goed doorgronden waar uitdagingen én kansen liggen bij onze (toekomstige) klanten. De flexplekken op het RDM brengen ons dichterbij de business, immers de plek waar daadwerkelijk de ‘mouwen worden opgestroopt’.”

Waar ben je naar op zoek?
“Ik heb net al een beetje verklapt dat we het Rotterdamse havengebied helpen om meer datagedreven te worden. Dit doen wij door: organisaties te ondersteunen in het ontdekken van de waarde die verborgen zit in hun eigen data, het creëren van slimme oplossingen die organisaties ondersteunen in het nemen van beslissingen met een efficiëntere, effectievere en datagedreven aanpak en ook door het opleiden van organisaties om opportuniteiten met betrekking tot het gebruik van data te herkennen en deze zelf uit te werken.

Bij ORTEC zijn we er ons echter van bewust dat het realiseren van een datagedreven ambitie voor organisaties vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. Door het bieden van ondersteuning in de vorm van expertise, maar ook een aanpak die de mogelijkheden snel in kaart brengt en focus aanbrengt op de meest veelbelovende kansen resulterend in een snelle ROI, dragen wij ons steentje bij aan de Rotterdamse ambitie om uit te groeien tot werelds slimste havengebied. Hiermee gaat het spreekwoord “de beste stuurlui staan aan wel” wat ons betreft niet op!”

Ook interesse in een flexplek bij de RDM Port Developer Community? 
Stuur een e-mail en kom flexen!| Events@itanks.eu
Meer informatie: www.itanks.eu/flexen-op-rdm/

Uitgelicht