DSRPTV Talent in jouw bedrijf? Dit levert het op…

Disruptieve technieken doen onze maatschappij in razendsnel tempo veranderen. Ze zetten onze wereld op z’n kop!

Wij bij iTanks geloven in de toekomst van disruptieve technieken. In 2015 startte wij al met DSRPTV Talents. Dit is een dienst van iTanks met als doelstelling jong innovatief talent te verbinden aan onze partners. Dit doen we onder meer via projecten, brainstorms en netwerkevents. Dit in samenwerking met onze partner De Droomstarters.

De Droomstarters biedt relevante bijbanen aan studenten. Daarmee creëren zij voor bedrijven een manier van talent acquisitie, die intrinsieke vernieuwing met zich meebrengt. Studenten brengen een frisse blik en de laatste trends, naast veel energie en een onbevangen houding.

Maar wat levert dit nou eigenlijk op?
De afgelopen maanden hebben De Droomstarters diverse bedrijven in het iTanks netwerk geholpen met het aannemen van jong talent. Maar wat leveren deze plaatsingen van studenten in het iTanks netwerk nou op? We hebben Ruud van den Nouweland, mede-eigenaar van Verantio, gevraagd dit met ons te delen.

Verantio – 10 studenten – 19/22 jaar – Bouwkunde en Civiele Techniek
Tien zelfstandige en verantwoordelijke studenten Bouwkunde/Civiele Techniek zijn werkzaam bij dit bedrijf. Ze inventariseren en meten technische gegevens van opslagtanks. Ook moeten alle beschikbare gegevens uit het archief en bij diverse personen opgevraagd worden, om die te verifiëren en te verwerken in de database.

Win-Win voor zowel student als bedrijf
‘’Het is een win-win situatie voor de studenten en voor ons. Studenten hebben op deze manier een bijbaan die in de richting ligt van waar ze in de toekomst heen willen en doen zo ervaring op in de techniek en in het bedrijfsleven. Wat positief is voor hun CV. Wat het voor ons nou zo aantrekkelijk maakt? Wij ondervonden dat het moeilijk was om medewerkers te vinden voor projectwerk, onder andere door de hoeveelheid werk en het niveau. Deze medewerkers waren lastig te vinden door de krapte op de arbeidsmarkt. Door samen te werken met De Droomstarters, hebben we het capaciteitsprobleem kunnen oplossen, tegen een interessant tarief. Wij hebben nu tien flexibele, enthousiaste, hardwerkende Droomstarters aan het werk, waar er zeker nog een paar bij gaan komen!’’

Ook is al een aantal functies van iTanks partners CMA CGM, VTG Beton en VolkerRail succesvol vervuld door studenten van De Droomstarters.

Lees in deze blog nog meer redenen waarom het aannemen van studenten een goed idee is.

Is talent schaarste ook een uitdaging voor u?
Neem contact op met Marcella Petrarca om de mogelijkheden te bespreken.

Uitgelicht