Fieldtrip MOBGEN:Lab | iTanks

Fieldtrip MOBGEN:Lab


Marnixstraat 317, 1016 TB Amsterdam

29/01/2018

13:30 - 17:00
Registreer voor dit evenement

Dit evenement heeft al plaatsgevonden.

We gaan weer op inspiratiereis! En we hebben weer een fantastische locatie. We zijn maandag 29 januari uitgenodigd bij MOBGEN in Amsterdam.

Wat is MOBGEN & MOBGEN: Lab?
MOBGEN
is een toonaangevende specialist in mobile solutions. Hun expertise en werkwijzen om mobiele strategie, technologie en design te combineren hebben talloze prijzen gewonnen, waaronder een Red Dot Best of the Best Award, een Webby Honoree, een SAN (Integrated Marketing) Award, de Dutch Interactive Award, Mobile Media & Marketing Award en mobiel FWA-onderscheidingen. Bij MOBGEN leven en ademen we mobiel.

MOBGEN: Lab is de onderzoeksafdeling van MOBGEN, opgericht om disruptieve innovaties te onderzoeken met een focus op mobiele technologie en interface. Het Lab is ontworpen om te focussen op innovatie en om een structuur en een meetbare output toe te passen op onderzoeken. In samenwerking met scriptiestudenten van de TU Delft en HK Utrecht, voert MOBGEN: Lab onderzoeksprojecten uit en bouwt ze proof-of-concept-producten om deze innovaties te testen.

Kortom; deze plek staat wederom garant voor een hoge dosis inspiratie en ideeën.

Programma
13.30 uur Ontvangst & kennismaking
14.00 uur Kennismaking MOBGEN & MOBGEN: Lab
14.15 uur Digital innovation
15.00 uur Break out sessie – MOBGEN: Lab Experience
16.00 uur Wrap- up & business opportunities
16.30 uur Drinks

De experience
De volgende demo’s worden gegeven;

  • Smart Grid Game: met een VR set het nabootsen van een smart grid, je kan met dit spel zelf een elektriciteitssysteem opbouwen waarbij de impact van je keuzes op o.a. CO2 meteen duidelijk wordt.
  • Jet Engine: Middels een hololens wordt de motor van een vliegtuig getoond waarbij deze in en uit elkaar gehaald kan worden.
  • Trendradar: De meest recente twitter feed van een gekozen keyword wordt naar boven gehaald. Daarbij wordt tevens inzichtelijk gemaakt hoeveel % van de tweets positief, negatief of neutraal is.
  • Liander Case: prototype van een app waarbij wordt laten zien dat middels het toepassen van technologieën processen intern efficiënter kunnen worden ingericht.
  • (Smartify): presenteren van app Smartify. De app Smartfiy maakt gebruik van image recognition technology. Wanneer er met de app een foto wordt gemaakt van een schilderij (van een van de musea die aangesloten zit bij Smartify) wordt meteen de bijbehorende informatie over het schilderij naar boven gehaald.
  • (Alexa): Alexa is een voice control systeem ontwikkeld door Amazon. Alexa is een open systeem wat inhoudt dat verschillende ‘skills’ voor Alexa gedownload kunnen worden.

Aanwezig zijn?
Deze fieldtrip is op uitnodiging. Wil je mee? Bel of mail Ron Vaz Dias via vazdias@itanks.eu of 06 51 61 94 19.