HySync: blauwe waterstof in de energietransitie

De waterstofeconomie mag zich verheugen op veel aandacht. Groene waterstof wordt gezien als een belangrijke factor voor het verduurzamen van de industrie en het vergroenen van bijvoorbeeld logistieke ketens. Maar groene waterstof is er voorlopig nog niet voldoende. Een overgang in de energietransitie kan worden geboden door blauwe waterstof. Maar wat is dat nu precies, wat zijn de voordelen en wat is de keerzijde van deze waterstof variant?

Op 21 mei 2024 organiseert HyNorth een inhoudelijke sessie over blauwe waterstof bij Gasunie in Groningen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmakers en beslissers van (lokale) overheden, productiebedrijven, kennisinstituten en belangenbehartigers. Met introducties door belanghebbenden met een verschillend perspectief probeert HyNorth een objectief beeld te schetsen van blauwe waterstof en een gelijkwaardige discussie te starten over deze energiebron. Een belangrijk doel van deze HySync bijeenkomst is het delen van kennis en inzichten en het afstemmen van inzichten.

Met bijdragen van Equinor, Natuur en Milieu, EBN en Gasterra leggen we een brede basis onder een constructieve discussie.

Wil je deelnemen aan deze HySync bijeenkomst? Klik dan op de knop aanmelden.

Inschrijven
Event

HySync: blauwe waterstof in de energietransitie

Gasuniegebouw

21-05-2024

15:00 - 18:00

Inschrijven

In the spotlight