iTanks Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot

Op 10, 11 en 12 mei 2021 organiseert iTanks van 09.00-10.00 uur de Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot via Networktables.

Je zou het netwerk van leidingen op een fabriek kunnen vergelijken met het vaatstelsel van de mens. Sommige leidingen zijn onmisbaar voor een goede werking van het proces, andere zijn minder direct van invloed maar wel belangrijk. En net als bij de mens is de conditie van het vaatsysteem van belang voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het geheel.

Net als bij de mens kan je niet één, twee, drie alle leidingen eenvoudig inspecteren. Wanneer je overal de isolatie verwijdert om te zien dat 97% van de installatie in orde is, dan had je liever direct de juiste 3% aangepakt. Ook het waarnemen van opstoppingen of schades in leidingen wil je niet pas doen bij een turnaround of als het mis gaat.

Is het niet mogelijk om regelmatig de belangrijkste leidingen inwendig te inspecteren? Met pigging en smart balls in het netwerk is al veel mogelijk. Maar misschien kan er nog meer!

iTanks en Demcon hebben in maart van 2021 een online survey uitgevoerd om de mogelijkheid van een ​​pijpleiding inspectierobot voor de petrochemische industrie te onderzoeken. Om een ​​beeld te krijgen van de eisen, waarde en kosten van het ontwikkelen van zo’n robot moet er een duidelijke visie zijn op wat de robot moet kunnen en onder welke condities. Op 10, 11 en 12 mei kijken we tijdens de iTanks Innovatiebooster naar de survey, beschikbare technieken en kansrijke coalities.  In drie sessies van een uur brengen we genodigden en geïnteresseerden bijeen.

Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot

Dit event is voor genodigden. Heb je interesse om deel te nemen aan deze Innovation Booster? Schrijf je in via onderstaande link.

Het programma

Dag 1 - Maandag 10 mei Het vraagstuk, wat zijn de resultaten van de survey?
Dag 2 - Dinsdag 11 mei Scouting, wat zijn op dit moment de Best Available Techniques?
Dag 3 - Woensdag 12 mei Brainstorm, wie wil meebouwen aan de toekomst van inspectierobots?

Inschrijven Innovation Booster mei 2021

  • Meerdere keuzes mogelijk
Event

iTanks Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot

Online, networktables

Online event

10 t/m 12 mei 2021

09.00-10.00 uur

In the spotlight