Masterclass Value Proposition Development

Hoe ontwikkel ik een propositie die geweldig is voor de klant én voor ons bedrijf? 

Stel, u wilt de product portfolio of de dienstverlening van uw bedrijf vernieuwen gezien de veranderingen of nieuwe kansen in de markt. Bijvoorbeeld door het aanbod te veranderen, het productieproces te optimaliseren of echt de waarde propositie aan te passen. Hoe doet u dat?

Hiervoor is een geïntegreerde aanpak van belang. Vanaf het begin moeten drie perspectieven samenkomen: welke waarde biedt u de klant, hoe ziet die nieuwe oplossing eruit, en waarom is het zakelijk een goed plan. Dus evenveel aandacht voor ‘welk klantprobleem wordt opgelost’, als voor ‘welk slim idee wordt daarvoor ingezet’, als ‘waarom wil de klant zoveel betalen dat we ook een beetje winst maken’.  Zo creëert u grotere waarde voor de klant en het bedrijf, minder uitval in het ontwikkelproces en verkleint u het risico voor nieuwe producten en diensten.

Tijdens de iTanks Live sessie met Philips Innovation Services krijgt u handvatten om ook uw waarde propositie een boost te geven. Om te beginnen worden de drie perspectieven uitgelegd en het proces om deze iteratief te ontwikkelen beschreven, met voor elk van de perspectieven een bloemlezing van veelgebruikte tools en methoden. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk – van consultants van Philips Innovation Services die werken in het expertisegebied Industry Consulting – wordt aandacht geschonken aan wat mis kan gaan bij het veronachtzamen van één van de perspectieven. De deelnemers gaan in groepjes aan de slag met een voorbeeld case om te werken aan de drie perspectieven, waarbij ze telkens een tool toepassen. In de afsluitende integratie-oefening worden de conclusies geïntegreerd; wat zou het advies zijn aan de business: doorgaan op voorgestelde pad, aanpassen van de richting of stoppen?

Deze iTanks Live wordt verzorgd door Philips Innovation Services en bevat delen van een complete innovatie training op basis van jarenlange ervaring en ontwikkeling in de industrie.

Voor wie is deze masterclass relevant?
Deze masterclass is ideaal voor mensen die werken in de front-end van innovatie en ontwikkeling van industriële bedrijven. General- en innovatiemanagers, Product- en Marketingmanagers, R&D-managers en Design-leads die meer willen weten over Value Proposition Development. Deelname is kosteloos maar niet geheel vrijblijvend. Samen met de overige deelnemers deelt u kennis, vraagstukken en ervaringen en maakt u relevante contacten.

Meer informatie lees je op: innovationservices.philips.com/industry-consulting

Event

Masterclass Value Proposition Development

RDM Baanderszaal

iTanks Event

13-11-18

In the spotlight