Wat kun je verwachten tijdens het Xtended Reality Xmas Event ‘The Collective Challenge’

Op donderdag 17 december organiseren iTanks, PortXL, Buccaneer, Maritime Delta en Havenbedrijf Rotterdam het event Xtended Reality Xmas Event ‘The Collective Challenge’.

De industrie en de economie zijn in beweging. Door invloed van buitenaf zijn sommige transities versneld en gaan andere plannen dit jaar juist on hold. Het is in ieder geval een uitdagende tijd waarbij thema’s als energietransitie, digitalisering en de (technische) arbeidsmarkt ons dwingen of helpen om verder te veranderen. Hier kan innovatie een antwoord bieden op gezamenlijke vraagstukken. Om te duiden wat die vraagstukken zijn en hoe daar vanuit verschillende partijen aan gewerkt wordt, organiseren iTanks, PortXL, Buccaneer, Maritime Delta en Havenbedrijf Rotterdam op 17 december 2020 het Xtended Reality Xmas Event ‘The Collective Challenge’.

Het evenement opent met bijdrage van mevrouw Jeannette Baljeu. Zij is namens de VVD lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid Holland en heeft daar onder meer de portefeuille ‘Transitie haven en industrie’. Wat is volgens haar the collective challenge? En hoe pakken we die aan? In het Zuid-Hollandse innovatie ecosysteem wordt veel daadkracht gegenereerd voor innovaties in de industrie, van offshore tot in het haven industrieel complex. Elk van de evenement-partners laat tijdens dit evenement zien op welke manier en met welke partijen zij werken aan de uitdagingen waar de industrie en economie voor staan. Hierbij is veel ruimte voor interactie en discussie met het publiek.

Het tweede uur van het evenement biedt een podium voor korte pitches en breakoutsessies van partijen uit het netwerk van de organiserende partijen. Na een aantal korte video-pitches kiezen de bezoekers van welke spreker ze meer willen weten, waarna er een breakout sessie van deze partij gevolgd kan worden. De breakoutsessies worden verzorgd door:

4FOLD – 4FOLD is looking for shippers for green and more efficient container transport
FLASC – Game-changing energy storage, tailored for offshore
TechnologyCatalogue.com – 24/7 access to technology around the globe
Hefring – A connected boating telematics system that delivers real time situation guidance, monitoring and trip insights
Corepower – Clean electric power with the marine molten salt reactor from Core Power
HySiLabs – Liquid hydrogen carrier for transportation and storage by Hysilabs
Tetrahedron – Produceren van nieuw type offshore wind hijskraan
ZES – Welke stappen zijn nodig voor een volledig emissievrije binnenvaart?
Flowerturbine – Flower wind turbine en laadpalen
InnoTractor – InnoTractor creates and implements digital technologies for a better world
Ranmarine – waste shark , oilshark, datashark, autonomy, sustainable, zero emissions, aquadrone
Energie Transitiefonds

Wij verwelkomen je graag bij het Xtended Reality Xmas Event ‘The Collective Challenge’. op 17 december van 07.30-09.40 uur. Inschrijven voor het event kan via deze link.

 

Dit event wordt mogelijk gemaakt door

Uitgelicht