Familiebedrijven bundelen krachten: Mourik en Altena Group sluiten raamovereenkomst

Rotterdam, mei 2024 – Familiebedrijven Mourik en Altena Group hebben een raamovereenkomst getekend voor het leveren van chemisch technische reinigingsactiviteiten. De driejarige overeenkomst gaat per direct in en heeft betrekking op het leveren van specialistische reinigingsactiviteiten aan opdrachtgevers in de (petro- en bio-) chemische-, afvalverwerkings- en voedingsmiddelenindustrie, fossiele- en biomassa-energiecentrales. 

Beide bedrijven werkten eerder succesvol samen op verschillende projecten. De samenwerking beviel zo goed, dat deze nu via een raamovereenkomst is geformaliseerd.

Kees Jan Mourik, bestuursvoorzitter Mourik vertelt: ‘Met deze samenwerking versterken wij onze marktpositie door zowel capaciteitsvergroting, als de mogelijkheid om complementaire services als chemisch technisch reinigen te kunnen bieden. Net als Mourik is Altena Group een familiebedrijf, dat zorgt in dit geval voor een gedeelde visie op continuïteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid”.

Derk Euwen, CEO Altena Group vult aan: ‘Onze opdrachtgevers hebben behoefte aan partijen die meedenken over uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Wij investeren daarom aanzienlijk in kennis en innovatie. Dat zien wij ook bij Mourik. Door onze krachten te bundelen hebben wij een grotere slagkracht in de markt en kunnen we gezamenlijk onze diensten nog verder verbeteren en verduurzamen’.

Over Mourik: wereldspeler en familiebedrijf in één 

Mourik behoort tot de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Een B2B- en B2G-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industrie, bouw en milieutechniek. 90 jaar na haar oprichting is Mourik een bedrijf met een omzet van 647 miljoen euro en wereldwijd meer dan 2.000 medewerkers. Mourik biedt klanten in de publieke en private sector een multidisciplinair pakket als totaaloplossing. Mourik staat voor een gezond rendement, continuïteit, veilig werken en duurzaam ondernemen. Innovatiekracht, ondernemerszin, en hardwerkende, competente en betrokken medewerkers maken Mourik tot een toekomstgericht bedrijf. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Groot-Ammers, wordt geleid door CEO Kees Jan Mourik. Meer informatie: www.mourik.nl en www.mourik.be

Over Altena Industrial Cleaning: Familiehart, Industriële Kracht

Altena Industrial Cleaning, een bedrijfsonderdeel van Altena Group, is een toonaangevende dienstverlener in chemische reiniging. Onze geavanceerde reinigingsoplossingen zijn ontworpen om de levensduur van installaties te verlengen en de operationele efficiëntie te optimaliseren, terwijl we tegelijkertijd downtime minimaliseren. Wij zijn toegewijd aan het leveren van diensten die niet alleen voldoen aan de hoogste standaarden van veiligheid en kwaliteit, maar ook bijdragen aan de duurzame doelstellingen van onze klanten. Ons team van gekwalificeerde specialisten zet zich in om innovatieve en milieuvriendelijke reinigingsmethoden toe te passen die de milieu-impact van reinigingsprocessen verminderen. Elk project wordt uitgevoerd met de precisie en zorg die u kunt verwachten van een familiebedrijf dat streeft naar langdurige relaties en een positieve impact op de gemeenschap en het milieu. Altena Group is gevestigd in Waalwijk, Noord-Brabant. Voor meer informatie: www.altena.com

Uitgelicht