Gemba, Merrem & la Porte en The IoT Company: exclusieve samenwerking Remote KB Monitoring

Gemba, The IoT Company en Merrem & la Porte bundelen hun krachten verder om in te spelen op de toenemende behoefte aan oplossingen voor remote monitoring van Kathodische Bescherming (KB). De drie bedrijven hebben de banden rond hun gezamenlijke oplossing voor Remote KB Monitoring aangehaald om de markt ook in de komende jaren optimaal te bedienen.

Remote KB Monitoring breed in de markt

Binnen de exclusieve samenwerking zal Merrem & la Porte de oplossing voor Remote KB Monitoring in de markt zetten, vanuit zijn expertise op het gebied van Kathodische BeschermingThe IoT Company en Gemba leveren samen de IoT-sensoren die de werking van de Kathodische Bescherming meten om ervoor te zorgen dat het corrosieproces niet zal starten, plus de nodige connectiviteit en het IoT-platform waar de verzamelde data worden verwerkt in dashboards. Deze dashboards geven actueel inzicht in het functioneren van de Kathodische Bescherming. Merrem & la Porte heeft zich binnen de samenwerking gecommitteerd tot de afname van een groot aantal sensoren, tussen nu en 2023. Zo kunnen de drie partners beantwoorden aan de steeds grotere vraag naar Remote KB Monitoring. Merrem & la Porte is in verschillende Europese landen actief, de samenwerking heeft daarmee een internationale scope.

Remote KB Monitoring helpt schade voorkomen

Gemba, The IoT Company en Merrem & la Porte werken al langer samen bij het aanbieden van oplossingen voor Remote KB Monitoring. Organisaties zoals Shell, Waternet, Team Terminal, Vitens en PWN houden hiermee op afstand in de gaten of de Kathodische Bescherming tegen het roesten van hun leidingen nog voldoende is. Remote KB Monitoring maakt het mogelijk eventuele corrosieschade direct te signaleren, ook op moeilijk bereikbare locaties. Zo kunnen bedrijven problemen voorkomen, hun onderhoudsmedewerkers efficiënt en gericht inzetten en zorgen dat de gezondheid en veiligheid van mensen niet in gevaar komt.

Werking Remote KB Monitoring

Bij Remote KB Monitoring zijn leidingen op verschillende punten uitgerust met meetpalen met sensoren. Deze sensoren zijn gekoppeld aan het Internet of Things (IoT) via een Low Power Wide Area Network (LPWAN) en voeren regelmatig metingen uit. De verzamelde data gaan naar een IoT-platform voor analyse en rapportage via dashboards. In een alarmsituatie krijgen medewerkers een melding op hun smartphone. Bij extreme waardeveranderingen of het omvallen van een meetpaal gaat er automatisch een alarmsignaal uit.

Meer weten?

Meer weten over Remote KB Monitoring? Neem contact op met Merrem & la Porte, via info@merrem.nl of bel +31 (0)418 – 578 911. U kunt uiteraard ook bij ons terecht met al uw vragen over Kathodische Bescherming: info@gemba.nl of bel +31 (0)20 – 482 2929

Uitgelicht