HCI introduceert de VOL AUTOMATISCH WINCH

HCI focust haar innovaties op de volgende 3 kenmerken: Medewerkers buiten vuurlinie (outside-line-of-fire) , Het beperken/voorkomen van betreden besloten ruimtes en het optimaliseren van kwaliteit & efficiency. Om de reinigingen van torens en verticale systemen beter te kunnen uitvoeren heeft HCI de winch(lier)opnieuw uitgevonden.

Na uitgebreid onderzoek door de projectleiders en engineers van HCI is er gekozen voor een nieuw systeem met compacte opbouw. De traditionele winch is slim gemaakt door het toepassen van geautomatiseerde software. Na programmatie en installatie is de winch autonoom inzetbaar voor het reinigen van een toren- of kolomdeel. Door de inzet van de winch wordt de tankwaskop efficiënter en geautomatiseerd ingezet.

De grootste verbetering door het inzetten van de automatische winch is de sterke reductie van het aantal entrees in een besloten ruimte. Hierdoor worden vele risico’s gemeden. Per toren bedragen de reducties tot 90%. Door de instelbare snelheid is er voor iedere mate en type van vervuiling een correcte inzet naar reiniging beschikbaar. Door de vaste snelheid is de reinigingsgraad van het toestel ook tevens overal gelijk.

Het toestel is gekeurd en beveiligd op een maximale last van 500 kg. Door de automatisering is er altijd een real time status bekend, inclusief een nauwkeurige schatting van de verdere doorlooptijd.

Bij de eerst inzet op de LHC 1 TA van Dow op 3 torens kwamen we tot de volgende conclusies:
– 270 minder entrees besloten ruimtes
– Minder uitgifte vergunningen
– Minder blootstelling medewerkers aan risico kleine besloten ruimtes
– Ergonomische vooruitgang door het minder betreden van de torens
– Verkorting doorlooptijd van 20-30% per toren

Uitgelicht