Height Specialists wordt onderdeel van Bilfinger Industrial Services

Rotterdam, 10 november 2020 – Bilfinger Industrial Services heeft het contract getekend voor de acquisitie van de activiteiten van Height Specialists, leverancier van industriële ‘rope access’ diensten, gevestigd in Bergschenhoek. Deze acquisitie sluit naadloos aan op de strategische groeidoelstellingen van Bilfinger en op de vraag van klanten uit België en Nederland om alternatieve oplossingen voor bereikbaarheid op hoogte te bieden. Daarnaast kunnen zij nu een totaaloplossing aanbieden voor verschillende geïntegreerde onderhoudsdiensten op hoogte. De acquisitie is inclusief het hoogwaardige trainingscentrum, waar rope access trainingen op IRATA level 1, 2 en 3 worden gegeven. De rope access activiteiten worden ondergebracht in Bilfinger Height Specialists BV.

Thierry Burki, CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland: “Het uitbreiden van ons serviceportfolio met rope access diensten stelt ons in staat om onze klanten de beste optie te bieden voor de bereikbaarheid op hoogte van hun installaties.

Daarnaast geven wij gehoor aan de vraag van onze klanten naar een totaaloplossing voor het bewaken van de integriteit, optimalisatie van de prestaties en de levensduurverlening van installaties. Ons doel is om hiermee onderhoudskosten te reduceren en onder aan de streep waarde toe te voegen.”

Henri Hoogenes, Managing Director bij Height Specialists:   “Door ons aan te sluiten bij het Bilfinger-team, kunnen we   onze krachten bundelen om het onbereikbare bereikbaar  te  maken voor onze opdrachtgevers. We bieden een  geïntegreerd serviceportfolio aan op het gebied van  onderhoud, isolatie, conservering, inspectie en reparatie.  Samen reageren wij hiermee op de vraag van de markt.  Door deze stap kunnen we verder bouwen op de sterke  marktpositie en klantrelaties van Bilfinger in de industrie.”

Om assets op hoogte te bereiken voor onderhoud of inspectie kan Bilfinger nu verschillende methoden aanbieden. Rope access kan daarbij worden ingezet wanneer andere methoden – zoals steigers of hoogwerkers – niet mogelijk zijn, niet veilig kunnen of een negatieve impact hebben op de omgeving.

Voor meer informatie kunt u hier terecht bij de website van Height Specialists.

Voor meer informatie kunt u hier terecht bij de website van Bilfinger Industrial Services.

Uitgelicht