Het eerste vrij vliegende commerciële ruimtestation ooit

Nanoracks heeft in samenwerking met Voyager Space en Lockheed Martin [NYSE: LMT] een team gevormd om het allereerste vrij vliegende commerciële ruimtestation te ontwikkelen.

Het ruimtestation, bekend als Starlab, zal een continu bemand commercieel platform zijn, gewijd aan het uitvoeren van kritisch onderzoek, het bevorderen van industriële activiteit en het verzekeren van voortdurende aanwezigheid en leiderschap van de VS in een lage baan om de aarde. Starlab zal naar verwachting in 2027 de eerste operationele capaciteit bereiken.

Om tegemoet te komen aan de Amerikaanse overheid, internationale ruimteagentschappen en commerciële behoeften in de ruimte, zullen deze marktleiders Starlab specifiek ontwikkelen om de groeiende ruimte-economie mogelijk te maken en te voldoen aan de opgehoopte vraag van klanten naar ruimtediensten zoals materiaalonderzoek, plantengroei en astronautenactiviteit. Samen brengen deze bedrijven ongeëvenaarde ervaring in het gebruik van commerciële ruimte, technisch ontwerp en prestaties, technologische innovatie en investeringsstrategie.

Nanoracks zal de ontwikkelingsinspanning van Starlab stimuleren door gebruik te maken van meer dan een decennium aan ervaring als de pionier en wereldleider in commercieel ISS-gebruik. Voyager Space, de meerderheidsaandeelhouder in Nanoracks, zal de strategie en kapitaalinvesteringen leiden en Lockheed Martin, een leider in de ontwikkeling en exploitatie van complexe ruimtevaartuigen, zal optreden als fabrikant en technische integrator.

Lees hier meer over Starlab en het team.

Uitgelicht