‘Het Nieuwe Werken’ volgens innovatieve communities en coworking spaces

Sinds de coronacrisis is er veel veranderd in de fysieke werkomgeving. Van massaal op kantoor, naar thuiswerken. Veel bedrijven hebben een eigen kantoor, maar er zijn ook genoeg organisaties die gebruik maken van coworking spaces of onderdeel zijn van een innovatieve community. Tijdens de zomerperiode ging iTanks in gesprek met CIC & Venture Café, LaatBloeien, Erasmus Centre for Entrepreneurship en MOI Offshore Energy om te achterhalen wat de ervaringen en veranderingen zijn in deze werkomgevingen en hoe zij vooruit kijken naar de toekomst.

Het Cambridge Innovation Center (CIC) bouwt innovatieve communities. CIC Rotterdam adviseerde hun huurders nog vóór de aangekondigde lockdown thuis te werken en houdt nu op creatieve manier contact met de community. Het Venture Café is gevestigd in het CIC. Waar voorheen wekelijks zo’n 300 bezoekers op locatie aanwezig waren organiseren zij nu hybride Thursday Gatherings. Lees hier het hele artikel.
MOI Offshore Energy is een community in de Eemshaven, die zich richt op het ondersteunen en verbinden van innovatieve start-ups aan het bedrijfsleven in het noordelijke havengebied, zodat er samengewerkt kan worden aan innovaties in de Offshore Energy. Tijdens de coronacrisis zijn zij er nog meer achter gekomen dat de kracht van de organisatie in de community ligt.  Lees hier het hele artikel. 
LaatBloeien is een social innovation space, gericht op bedrijven en organisaties die met hun activiteiten bepaalde sociale impact nastreven. Juist in de tijd waarin er op afstand gewerkt wordt, komen veel organisaties achter het belang van een coworking space. Hier speelt LaatBloeien o.a. op in door speciale media ruimtes in te richten en veel 1-op-1 contact te hebben met de huurders om op de hoogte te blijven. Alles om duurzaam-impactgedreven ondernemerschap in de stad te laten bloeien. Lees hier het hele artikel.
Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) is de leidende opleider
voor ondernemerscompetenties in Europa. Vanaf de intelligente
lockdown heeft de hele community thuisgewerkt maar ondertussen is
alles weer ‘back to normal’. Met de benodigde aanpassingen worden
livestreaming events georganiseerd en blijft de community elkaar
versterken. Lees hier het hele artikel.

 

Uitgelicht