Hoe kunstmatige intelligentie jouw EHS-nalevingsprogramma verbetert

EHS-managers worden voortdurend geconfronteerd met de eis om te voldoen aan regelgeving waardoor de last zwaarder wordt. Door de Insight Brief te downloaden, kan je zien hoe kunstmatige intelligentie jouw kan helpen.

Wat zit erin?
Organisaties met activiteiten in meerdere landen moeten voldoen aan veel voorschriften die zeer verschillende gebieden bestrijken, zoals veiligheid op de werkplek, gezondheid op het werk, luchtemissies, waterlozingen en gevaarlijk afval. Maar dit is slechts het begin van de complexiteit. De teksten van voorschriften en vergunningen zijn omvangrijk en moeilijk te doorgronden. Het is een uitdaging om specifieke verplichtingen te identificeren, verspreid over honderden pagina’s.

Om het nog erger te maken, krijgen EHS-teams niet genoeg personeel en budget om de complexiteit van de regelgeving aan te pakken. Het grootste deel van het budget van de EHS-afdeling is bestemd voor het verbeteren van de veiligheid, waardoor er weinig budget overblijft voor nalevingsactiviteiten. Daardoor hebben ze geen andere keuze dan dure adviseurs in te huren om bijvoorbeeld EHS-vergunningen te herzien.

Complexiteit, regelgeving en een gebrek aan EHS-middelen creëren een perfecte storm die de risico’s van niet-naleving vergroot, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de veiligheid, productiviteit, winstgevendheid, aansprakelijkheid en de reputatie van het bedrijf. Maar kunstmatige intelligentie (AI) kan helpen.

Uitgelicht