Hutchison Ports ECT Rotterdam zet open innovatie in

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) behoort tot de leidende en meest geavanceerde containerterminal operators van Europa. Op de terminals wordt high-tech toegepast voor een snelle en veilige verwerking van de containers.

De kranen van de ECT Delta Terminal zijn toegerust met camerasystemen ter ondersteuning van de bediening. Deze camera’s worden volgens een strak schema schoongehouden, zodat de kraanoperators altijd een duidelijk beeld hebben bij hun werkzaamheden. ECT is op zoek naar een manier om de tijd tussen de schoonmaakbeurten te verlengen. Het bedrijf presenteerde dit vraagstuk op 13 december tijdens de ZH Innovation Challenge in de Onderzeebootloods in Rotterdam.

Bij deze bijeenkomst kwamen ruim 200 bezoekers bijeen op uitnodiging van de Gemeente Rotterdam, Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, Innovation Quarter en iTanks om samen te werken aan nieuwe oplossingen voor actuele vraagstukken. Na een korte pitch kon het bezoek meedenken aan mogelijke oplossingsrichtingen.

Als vervolg kwam op 15 januari een groep geïnteresseerden uit het iTanks netwerk bijeen bij ECT om door te pakken op mogelijke oplossingen voor verlenging van de onderhoudsintervallen van de optische systemen. De eerste inzichten werden aangescherpt en er zijn twee richtingen uitgezet om het vraagstuk verder aan te pakken. Medio maart bespreken de deelnemers de voortgang en bespreken ze hoe het snelst resultaat valt te boeken.

 

 

Uitgelicht