Identity and Access Management (IAM) is de sleutel tot betere beveiliging

Zware firewalls, gesegmenteerde netwerken en non-stop monitoring? Dat klinkt allemaal uitstekend, maar de meeste hacks vinden nog altijd plaats via een hele simpele ingang: zwakke wachtwoorden. Daarom duiken we in de 26ste editie van het FERM Port Cyber Café in de wereld van IAM: Identity and Access Management. Dat is namelijk dé sleutel tot betere beveiliging van je data.

Ook gedoe? Nee hoor, IAM kan het je juist gemakkelijker maken en het gebruiksgemak van inloggen verhogen. Bijvoorbeeld met single sign-on (SS0), een authenticatietool die gebruikers met slechts één set inloggegevens en één SSO-applicatie veilig toegang tot meerdere applicaties en services kan geven. IAM is daarnaast veel meer dan alleen wachtwoordenbeleid. Bijvoorbeeld: niet meerdere gebruikers op 1 account (bijvoorbeeld info@ en admin@), het verwijderen van accounts als medewerkers uit dienst gaan, Role Based Access control (duidelijker aangeven vanuit welke hoedanigheid je waar toegang toe hebt), et cetera.

Om IAM te bespreken schuiven er gasten aan van Portbase – Gerco Kanbier (security manager) en Diederik van Daal (programmamanager) over het programma ‘Samen veilig data delen’ – en van Schuberg Philis. Zij zijn Managed Service Provider, werken voor veel klanten in de haven, hebben net een gloednieuw kantoor in Rotterdam betrokken en zijn ook meteen lid geworden van FERM. Reden te meer voor security officer Daan Stakenburg dus om ook bij Chris aan tafel te gaan! We praten niet alleen over het belang van identiteitschecks, maar ook over het migratietraject daaromheen. Tot de 15de!

Details online bijeenkomst
Datum: donderdag 15 september 2022
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur | Einde 17.00 uur.

Meer info in onderstaande invite en op ferm-rotterdam.nl via https://www.ferm-rotterdam.nl/pcc-26.

FERM Port Cyber Café

Uitgelicht