InnoTractor & Betronic B.V. gaan samenwerking aan voor het realiseren een IoT concept

Nieuw concept voor modulaire IoT (internet-of-things) oplossingen versnelt de digitalisering van fysieke processen waarmee bedrijven meer controle krijgen en efficiënter kunnen werken. Door bijvoorbeeld op afstand temperatuur en locatie te meten van een koelbox met vaccins kun je er op tijd bij zijn als schade dreigt te ontstaan als de koeling niet werkt. Met dit nieuwe concept kunnen bedrijven hun digitalisering snel en op maat inregelen.

InnoTractor en Betronic zijn een samenwerking aangegaan voor het realiseren van een modulair IoT concept. Het concept bestaat uit een totaaloplossing van devices, mobiele communicatie en een flexibel IoT platform. 

De kleine devices, de Orbitz, zijn modulair en multifunctioneel inzetbaar als sensor, tracker, actuator, hub en edge controller. Standaard zijn Orbitz uitgerust met GPS, temperatuur– en bewegingssensor en reeds voorbereid op het eenvoudig uitbreiden met extra functionaliteit naar klantbehoefte. Ook de connectiviteit en voeding zijn eenvoudig modulair aan te passen. Door deze flexibiliteit kan digitalisering versneld worden en kan snel meer controle en hogere proces efficiëntie behaald worden. “Bedrijven hebben behoefte aan een oplossing die echt hún specifieke digitaliseringsbehoefte invult maar willen niet vanaf nul beginnen. Daarom is het modulaire concept ideaal: snel een oplossing creëren maar wel een die past”, legt InnoTractor CEO Frank Hermans uit.

De Orbitz communiceren via de nieuwste communicatietechnologieën met het InnoTractor Gravity IoT platform waardoor data real-time wordt omgezet naar bruikbare informatie. Gravity is een schaalbaar IoT platform wat data veilig ontvangt, opslaat en presenteert.

Het inzetten van de Orbitz geeft vele mogelijkheden om faalkosten te voorkomen, in te spelen op real-time informatie en het vereenvoudigen of versnellen van (nieuwe) diensten.

“Door onze kennis op het gebied van IoT hardware en de kennis van InnoTractor op het gebied van communicatietechnologie en software kunnen we dit complete concept aanbieden en de digitalisering versnellen” aldus Johan Vonk, CEO Betronic.  

Gedurende het voorjaar zullen de eerste Orbitz beschikbaar zijn en op het InnoTractor Gravity platform aangesloten worden.

Uitgelicht