Innovatieve laserverlichting verbetert zicht in rook en mist!

Innovatieve laserverlichting verbetert zicht in rook en mist!

Troebele omgevingen zoals rook, mist of onderwater veroorzaken onveilige situaties door een slecht zicht. Voor dit probleem is een oplossing met behulp van innovatieve laserverlichting, de opvolger van LED. Parhelion Inc. heeft een blauwe lamp ontwikkeld, welke door het gebruik van een MEMS-chip – een vorm van nanotechnologie – een verbeterd zicht creëert in troebele omgevingen zoals rook of mist. Deze blauwe lamp is eerder dit jaar in New York onderscheiden met een gouden Edison Award.

Klik hier voor een demonstratievideo in een met rook gevulde ruimte

Klik hier voor een animatievideo voor “emergency lighting” toepassingen



Daarnaast is er een witte lamp in ontwikkeling welke zeer energiezuinig is en kan dienen ter vervanging van halogeenspots. Extra interessant gezien het verbod op halogeen in 2018. Zowel de blauwe als de witte lamp kenmerken zich door het zeer lage energieverbruik (1-2 Watt) en door de zeer lage bedrijfstemperatuur van 34 °C, tegen bijv. 85 °C bij halogeen.
Deze innovatie op basis van laser- en nanotechnologie biedt enorm veel potentieel voor de industrie die veel te maken heeft met het probleem van slecht zicht door troebele omgevingen.

Klik hier voor de video van deze lichtrevolutie van de 21e eeuw!

Er zijn toepassingsmogelijkheden in overvloed! Graag komt Parhelion in gesprek met partijen voor het verder ontwikkelen van diverse markttoepassingen voor bijvoorbeeld Automotive, Industrie, Subsea en Fire Products. Hiervoor kunt u contact opnemen met Erik Wellen (erik.wellen@parhelioninc.com, 0655791283)

Foto 1 Foto 3