Innovatie begint bij willen

Innoveren – waar begin je? Dat is simpel. Het begint bij willen. Vanuit daar begin je. Ieder innovatietraject is maatwerk. iTanks ondersteunt en begeleidt bij innovatietrajecten. Om tot een innovatief eindresultaat te komen, worden verschillende fases doorlopen. Per traject zijn andere stappen in het innovatieproces belangrijk. Er wordt gekeken welke fases nodig zijn en wat belangrijk is om per fase te bereiken. Elke fase eindigt met een go/no go beslissing naar de volgende stap toe.

Bekijk onze innovaties
contactperson

Ron Vaz Dias

Directeur Stichting iTanks

ron@itanks.eu +31 6 51 61 94 19 Innovatietraject aanmelden

Vijf fases van innovatie

Innovatie verloopt niet volgens vastomlijnde procedures. Innovatie verloopt bij elke onderneming anders en vaak op toevallige, complexe of unieke wijze als gevolg van geluk of zelfs chaos. Het is daarom lastig een standaard innovatiemethodiek vast te stellen. Bovendien zijn er verschillende vormen van innovatie. Zo is er technologische maar ook sociale innovatie. iTanks Innovation Support geeft een solide structuur aan het proces door vijf fasen aan te houden.

Innovatietraject aanmelden

Ideate

De probleemdefinitie wordt geformuleerd en de uitdaging verfijnd. Door middel van een eerste brainstormsessie wordt een aantal eerste richtingen verkend. Al deze aspecten worden meegenomen in de afsluitende analyse, die de richting zet voor de volgende fase.

Brainstorm Challenge aanvragen

Conceptualize

De eisen en wensen worden opgesteld. Het startpunt voor de idee-ontwikkeling. Vanuit verschillende ideeën wordt een selectie gemaakt en worden enkele ideeën verder in detail uitgewerkt.

Prototype

De ontwikkeling van een fysiek product. Afhankelijk van het concept worden bijvoorbeeld technische tekeningen, scenario’s en procesplanningen gemaakt. Uiteindelijk wordt het prototype geproduceerd en getest.

Demonstrate

De laatste aanpassingen worden gedaan vanuit de test. Daarbij wordt ook de business case opgesteld waarbij stakeholders, benodigde financiële middelen en investeringen aan bod komen.

Realize

In de laatste fase wordt het productie- en implementatieplan opgezet en uitgevoerd. Het concept wordt uiteindelijk geïntroduceerd op de markt.

#Learn-from-the-best

Tijdens deze fases zijn onze partners nauw betrokken. Een student communicatie of advocaat heeft bijvoorbeeld een verrassende kijk op technische vraagstukken tijdens Brainstorm Challenges. Specifieke technische kennis nodig of testapparatuur/ruimte? Dit halen wij uit ons netwerk. Enkele succesverhalen:

Innovatietraject aanmelden

iTanks innovatietrajecten

Op de hoogte blijven van de laatste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Europese havens kiezen Aquatic Drones

Europese havens omarmen Aqua Drones, die veilig inspecteren op moeilijk bereikbare plaatsen. De afgelopen maanden heeft AquaSmartXL met meerdere opdrachtgevers en partners de waarde van het inspecteren en meten met…

Lees meer

Partnercase | Magnetic anchoring van McNetiq

Magnetic Anchoring is een innovatief alternatief voor veilig verankeren in stalen omgevingen zonder boren en lassen. De McNetiq Controlock is de eerste magneet, die veilig kan worden gebruikt om tijdelijke…

Lees meer

Partnercase | Industrial Latex van Reym

Industrial latex… Een opvallende innovatieve oplossing voor de industrie die is ontwikkeld door iTanks partner: Reym. Industrial latex is een polymeer wat vloeibaar wordt aangebracht door middel van een efficiënte…

Lees meer