Ismijnbedrijfveilig? Digitale dreiging MKB op zijn hoogst: Is jouw bedrijf de volgende?

Woerden, 24 juni 2024 – Vandaag lanceert Vallem de nationale campagne ‘Is Mijn Bedrijf Veilig?’. Dit initiatief is gericht op het verhogen van de digitale veiligheid onder Nederlandse ondernemers. Met als doel hen niet alleen inzicht te bieden in hun huidige digitale veiligheidsniveau, maar ook de kennis en tools aan te reiken om proactief hun bedrijven te beschermen tegen de risico’s van cybercriminaliteit.

Digitale dreiging MKB op zijn hoogst: Is jouw bedrijf de volgende?
Cyberaanvallen hebben verwoestende gevolgen voor bedrijven van elke omvang. Uit recent onderzoek blijkt dat de directe schade van een cyberaanval gemiddeld €300.000 bedraagt, met een faillissement percentage van 60% voor getroffen bedrijven. Deze cijfers benadrukken de dringende noodzaak voor verbeterde digitale beveiliging binnen het MKB.

Het risico van cyber criminaliteit
In een wereld waar zakendoen steeds vaker online plaatsvindt, neemt het risico op cybercriminaliteit snel toe. Cybercriminaliteit maakt geen onderscheid; het kan elk bedrijf treffen, groot of klein. Daarom is het essentieel dat elke ondernemer proactieve maatregelen neemt om hun digitale omgeving te beveiligen. ‘Is Mijn Bedrijf Veilig?’ biedt de noodzakelijke kennis en tools om deze bescherming te waarborgen.

Vaak zien bedrijven cybercriminaliteit als een ver-van-mijn-bed-show, iets dat hen niet zal overkomen. Echter, de realiteit toont een toenemende dreiging waar veel bedrijven niet op voorbereid zijn. Het “is mijn bedrijf veilig” initiatief is cruciaal omdat het deze misvattingen aanpakt en bedrijven voorbereidt op de digitale gevaren van vandaag en morgen.

Wat Biedt ‘Is Mijn Bedrijf Veilig?’
Het initiatief ‘Is Mijn Bedrijf Veilig?’ is ontwikkeld door Vallem, een cybersecurity bedrijf dat zich richt op het klein- en middelgroot bedrijf. Vallem werkt nauw samen met MKB-ondernemers en wordt dagelijks geconfronteerd met de alarmerende onwetendheid over cybersecurity en de ernstige risico’s die daaraan verbonden zijn. Met deze maatschappelijke campagne wordt beoogd elke ondernemer in Nederland de middelen te bieden om zich proactief te beschermen tegen deze gevaren.

Wil je weten hoe digitaal veilig jouw onderneming is? Bezoek www.ismijnbedrijfveilig.nl voor een snelle veiligheid check en direct toepasbare tips en tools om jouw bedrijf te beveiligen.

Uitgelicht