Isolatie van trailers en tanks

Isolatie Combinatie Beverwijk biedt met een PU (polyurethaan) isolatie een hoogwaardige koude-isolatie voor trailers en mobiele tanks. Het ontwerp en de afwerking sluiten volledig aan op de tanks en toepassing, waarbij de installatie met een relatief korter doorlooptijd wordt gerealiseerd.

Achtergrond
Cryogene en koude-isolatie van trailers, tanks en leidingwerk vergt een specialistische aanpak. Een aanpak waarbij niet alleen rekening gehouden wordt met de eigenschappen van het te isoleren, lage temperatuur, medium maar ook met de eisen t.a.v. het onderhoud en de beschermende afwerking van de isolatiematerialen.

De uitdaging
De algemene uitdaging ligt in het binnen een kort tijdbestek een hoogwaardige isolatie aan te brengen op een lage temperatuur systeem, waarbij de temperaturen afhankelijk van het medium/ gas in een gebied van de -35 – 196°C kan liggen. Hierbij zijn een volledig dampdichtheid en een voldoende warmteweerstand van de meerlaagse isolatie essentieel.

 
Design
Het ontwerp van de isolatiepacks en dampschermen wordt compleet vanuit IC gerealiseerd. Waar mogelijk worden aan de hand van aangeleverde werktekeningen van tanks, trailers of leidingwerk de isolatiesystemen in een voorliggend stadium volledig op maat ontworpen. Eventueel kunnen bestaande systemen ook worden ingemeten.

De oplossing
Een tankisolatie bestaat uit meerdere lagen PU (polyurethaan) materiaal met een dampscherm. Het isolatiesysteem wordt afgewerkt met een kunststof, aluminiumplaat of roestvaststalen mantel. Afhankelijk van de klantwensen kan het plaatwerk in een RAL-kleur worden afgewerkt. De naden van de afwerking zijn afgewerkt met een rubber/rvs band. IC heeft ook ervaring in het monteren van isolatiesystemenopcryogeneleidingwerk.Bijvoorbeeldvoorvloeibarezuurstof bij – 183°C en vloeibare stikstof bij – 196°C. Bij het aanbrengen van isolatie op vloeibare zuurstof systemen zal er, in verband met het verhoogde brandgevaar, extra aandacht zijn voor de toegepaste materialenen gereedschappen.

Het resultaat
– Hoogwaardige isolatie voor koude en Cryogene toepassingen
– Korte doorlooptijd
– Dampdichte afwerking

Contactgegevens
+31 (0)251 22 96 50
icb@icbeverwijk.nl
www.icinsulation.com

Uitgelicht