Plant4D software oplossing

De Challenge

Binnen de procesindustrie draait alles om assets. Deze assets worden ondersteund door de bijbehorende data, zoals bijv.; P&IDs, specificaties, certificaten, onderhouds- en inspectierapporten. Helaas is deze data vaak incompleet, outdated en niet gevalideerd. Daarbij komt nog eens kijken dat afdelingen hun eigen versie van deze data opslaan in verschillende programma’s of zelf fysieke ladekasten. Als een organisatie een onderhoudsproject, inspectieproces of engineeringinitiatief wil uitvoeren, verkwist het dan ook veel tijd en geld in het verzamelen van al deze data, het updaten en valideren ervan, voordat het initiële project kan beginnen.

De Solution

Plant4D is een data-centrische software oplossing voor de procesindustrie om asset data te managen en visualiseren. Met Plant4D kunnen organisaties data centraal stellen, waardoor data correct wordt opgeslagen en toegankelijk is voor iedereen; one source of truth.
Dit bevordert de communicatie en samenwerking tussen afdelingen. Omdat de data zo toegankelijk is kunnen de modificaties vrij eenvoudig plaatsvinden zodat er uiteindelijk altijd een complete, up-to-date en gevalideerde as-built ontstaat. Deze data kan via 2D en 3D modellen inzichtelijk worden gemaakt waardoor het uitvoeren van fysieke field checks onnodig is.

De Businesscase

Door het gebruik van Plant4D hoeven organisaties niet meer uitvoerig te valideren of te zoeken naar correcte data. De data is namelijk altijd up-to-date en compleet. In de praktijk betekent deze as-built situatie een tijdwinst van gemiddeld 2 uur per dag. Lange termijn voordelen zijn een hogere uptime doordat onderhouds-, inspectie- of engineering-activiteiten minder onvoorziene vertraging ondervinden. Daarnaast is er controle over HSEQ-compliance doordat alle documentatie up-to-date en beschikbaar zijn. En tenslotte vindt er een verbeterde strategische besluitvorming plaats op basis van alle beschikbare informatie.

CEA Systems

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.