Allmet Safety Tools

De Challenge

Werkzaamheden in ATEX-zones zijn uitdagender geworden vanwege de wetswijziging in Arbo besluit 3.5e. In het relevante artikel werd voorheen gesproken over ‘andere eisen’ deze term is aangepast naar ‘aanvullende eisen’. De term ‘andere eisen’ kon de indruk wekken dat het mogelijk was om minder eisen te stellen, of om een minder strenge gevarenzone te kiezen.

De Solution

Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van het gepatenteerde slijpgereedschap van Allmet Safety Tools. Het slijpgereedschap van Allmet Safety Tools is door het DNV gecertificeerd als koud werk en is tot en met zone 1 inzetbaar. Bij inzet van deze tools is geen heetwerkvergunning verplicht, de tools blijven dan ook onder de 70 graden Celsius. De slijpkoppen en schijven bestaan voor meer dan 95% uit wolfraamcarbide en zijn uit veiligheidsredenen zo ontworpen dat het alleen toepasbaar is op de airtools van Allmet Safety Tools.

Toepassingsvoorbeelden: doorslijpen, slijpen, lassen uitslijpen, bouten verwijderen

Bekijk hier het interview over Allmet Safety Tools met Nico Verloop van Perspect Group

De Businesscase

De waarde van de Allmet Safety Tools komt terug in het voorkomen van downtime (slijpwerkzaamheden zijn in-situ mogelijk), verminderen van proceskosten (geen heetwerkvergunning e.d. nodig).

Een bedrijf dat veel tankinspecties uitvoert in de Benelux zet de Allmet Safety Tools in om putcorrosie te herstellen. Een dergelijke reparatie wordt doorgaans uitgevoerd aan de buitenkant van de tank, echter is dit een ATEX-zone. Met behulp van de Allmet Safety Tools kan de oppervlakte opgeruwd worden, zodat het juiste oppervlakteprofiel wordt gecreƫerd, om een duurzame reparatie uit te kunnen voeren.

Perspect Industrial Products B.V.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.