ANKOR – Mobiel ankerpunt

De Challenge

Vaak moeten techniekers (soms dringende) takelwerken uitvoeren waar er geen geschikt veilig takelbalk of takelpunt beschikbaar is. Dit komt voor bij oude maar ook regelmatig bij recentelijk geplaatste installaties. Dan gaan techniekers improviseren en ontstaan er risico’s. Zo gebruikt men balkklemmen waarvoor men op een ladder moet klimmen om een takel te installeren (valgevaar) , of men hangt de balkklem te ver opzij waardoor men te schuin takelt. Of men gebruikt ongekeurde en niet berekende tools zoals een gewone buis met een strop waarbij de sterkte niet gewaarborgd is en strop en roosters beschadigd kunnen worden.

De Solution

ANKOR is een veilig, gekeurd, mobiel, makkelijk draagbaar en heel eenvoudig (monkey proof) te installeren ankerpunt voor gebruik op roostervloeren om onder de roostervloer een ankerpunt te creëren ZONDER valgevaar. Het takelpunt kan inclusief de takel geïnstalleerd worden zonder gebruik van ladders (vermijden valgevaar) en zonder de roostervloer te openen. Het takelpunt is geschikt voor SWL’s tot 750kg en kan makkelijk door 1 of 2 personen ter plaatse gebracht worden langs trappen en zelfs door kooiladders en dit door het beperkte gewicht zonder behoefte aan een hijskraan.

De Businesscase

VEILIGER TAKELEN!
Vermijden repetitieve hijsstellingen die regelmatig doorgangen langere tijd belemmeren of zelfs blokkeren
Vermijden van wachttijden tot hijsstellingen zijn geplaatst en gekeurd
Vermijden valgevaar, ook voor inhangen van de takel, door dat men geen ladder nodig heeft en de roostervloer niet moet open leggen. Gebruik van een veilig gekeurd takelpunt op plaatsen waar dit nog niet mogelijk was.
Verminderen van de nood aan geïmproviseerde takeloplossingen bij gebrek aan beter

Bekijk hier de Pitch van Patrick Driesmans van MechanoT BV

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.