ARMOR Hitte Monitor

De Challenge

Oververhitting. Het is een aanzienlijk probleem onder militairen, brandweerlieden en medewerkers in de industrie. Zware bepakking of brandweeruitrusting en beschermende kleding van top tot teen: in combinatie met flinke lichamelijke inspanning zorgt dit ervoor dat de lichaamskerntemperatuur fors kan oplopen.

De gevolgen van deze oververhitting kunnen ernstig zijn: desoriëntatie, bewustzijnsverlies of toevallen liggen op de loer. Dit kan leiden tot blijvende gezondheidsschade en zelfs fatale afloop.

De Solution

Gelukkig kun je inzicht krijgen in de hittebelasting met ARMOR Hitte Monitor. ARMOR Hitte Monitor is een monitoring oplossing die veranderingen in de lichaamskerntemperatuur en Physiological Strain Index nauwkeurig inschat en real-time presenteert in een handig overzicht. Zo kan meteen worden ingegrepen als waarden te hoog oplopen.

Toepassing van ARMOR Hitte Monitor
ARMOR Hitte Monitor is handig en eenvoudig in gebruik en daardoor breed toepasbaar in allerlei beroepsgroepen met risico op hitteletsel, zoals:
Militairen
Duursporters
Brandweerlieden
Arbeidskrachten in de industrie

De Businesscase

Spinel Veiligheidscentrum is het oefencentrum in Zuid-Holland Zuid. ARMOR Hitte Monitor wordt tijdens trainingen bij Spinel Veiligheidscentrum ingezet om de veiligheid van brandweerlieden te waarborgen.

Arnold Verweerd, Operationeel Manager Spinel Veiligheidscentrum, vertelt: “”Hitteletsel is een onderschat risico bij het optreden in ons vak. Door inzage te krijgen in de kerntemperatuur in relatie tot de PSI score van de deelnemers, kunnen wij in een vroeg stadium handelen om hitteletsel te voorkomen. Dankzij ARMOR Hitte Monitor kunnen wij veiliger en verantwoord oefenen.”

Evalan B.V.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.