Asset en Cybersecurity Monitor

De Challenge

Niet of onvoldoende inzage in je OT assetlandschap? Welke firm-/software draait er op je omgeving en welke risico’s loopt je organisatie hierdoor?

Systemen met operationele technologie, zoals PLC, DCS en Scada, zijn gebouwd voor veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid en vormen het onderliggende fundament voor vele processen in onze samenleving. De meeste van deze systemen zijn 10 tot 20 jaar geleden gebouwd en zijn niet meegegaan in de digitaliseringsslag. Hierdoor is het risico op uitval door storing of cyberincidenten groot.

De Solution

Een cybersecurity monitoring oplossing lost direct twee problemen op. Ten eerst geeft het inzage in de OT assets binnen je processen. Ten tweede geeft het inzage in de kwetsbaarheden van deze assets. Aanvullend kun je real-time en risicogestuurd worden geïnformeerd over afwijkingen in het proces. Zowel afwijkingen op het proces zelf, de beschikbaarheid van assets, als cyberincidenten.

De Businesscase

OT security monitoring levert direct real-time inzicht in je OT omgeving en de risico’s die je daar loopt. Met deze oplossing kun je snel en adequaat reageren op afwijkingen in een proces of op cyberincidenten.
Cybersecurity monitoring is een essentieel onderdeel van een risicomanagement strategie, zeker als je verder gaat digitaliseren in het kader van optimalisatie en verduurzaming.

OTconnect

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.