Waterstofstations

De Challenge

Waterstofvoertuigen zijn steeds meer in opkomst en worden o.a. toegepast in waterstof-fietsen, brandstofcel voertuigen en andere technische voertuigen. Echter. Eén van de huidige uitdagingen is om een waterstofbron te plaatsen op locaties waar waterstoftransport moeilijk plaatsvindt. Bij Atawey-stations, genaamd Atawheel®, wordt waterstof lokaal geproduceerd, uit (duurzame) energie en water.

De Solution

Atawey ‘s visie is om te groeien naar een uitstootvrije samenleving door waterstof mobiliteit op gang te brengen.
Waterstofstations van Atawey kunnen op locatie waterstof produceren met hun gepatenteerde waterelektrolyse technologie. Het concept is simpel: met behulp van een elektrolyser, een compressor, gasflessen en een aanvoerleiding van 350 of 700 bar wordt ter plaatse waterstof geproduceerd. De waterstofauto doet vervolgens het tegenovergestelde en zet waterstof met behulp van een brandstofcel om in elektrische stroom. De opgewekte stroom levert energie voor de elektromotor.

De Businesscase

Atawey-waterstofstations kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en voldoen aan de EU-regelgeving. Atawey-stations kunnen in steden of bij privébedrijven worden geplaatst en garanderen ondersteuning en service op maat. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor het beheer van elk project, aanpassingsvermogen en betrouwbaarheid.

Atawey

Meld jouw innovatie aan! - Whitelabel

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.