Cloud Energy Optimizer

De Challenge

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het comfort, binnenklimaat en energieverbruik van gebouwen. Mensen willen eenvoudigweg leven, werken en studeren in een aangename, gezonde maar ook duurzame omgeving. Aan der andere kant dwingt de wet en regelgeving met betrekking tot gebouwen ons minder energie te verbruiken en over te stappen op duurzame technologie zoals warmtepompen, WKO installaties, zonnepanelen en slimme LED verlichting. Er komt steeds meer en complexere technologie in gebouwen van onderwijsinstellingen, overheden, winkels en kantoren. Covid 19 versnelt dit proces en heeft hier het onderwerp luchtkwaliteit aan toegevoegd.

De Solution

Cloud Energy Optimizer is een online dienst die uw gebouwbeheersysteem van aanvullende informatie voorziet. Cloud Energy Optimizer biedt de mogelijkheid om door gebruik te maken van innovatieve kunstmatige intelligentie op efficiƫnte wijze het maximale rendement te halen uit de technische installatie uw gebouw. Dit met als doel een ultiem comfort en luchtkwaliteit te realiseren tegen een zo laag mogelijke ecologische footprint en prijs. De technologie is zo ontwikkeld dat er zo min mogelijk handmatige werkzaamheden nodig zijn en benodigde rapportages eenvoudig en eenduidig beschikbaar is de portal.

De Businesscase

– Het comfort en de luchtkwaliteit in het gebouw wordt beter. Dit komt doordat het systeem ingrijpt voordat het gebeurt.
– Energie (17 tot 38%) en geld besparen door vraag en aanbod van energie beter op elkaar af te stemmen. Doordat de energievraag vooraf bekend is kan de klimaatinstallatie gelijkmatiger aangestuurd worden. Dit leidt tot ongeveer 30% minder start/stops.
– Eenvoudig inzicht in performance gebouw. In de portal is de performance van het gebouw te zien: energie stromen, comfort, luchtkwaliteit en energetische performance van het gebouw.
– Aanzienlijke reductie van de CO2 uitstoot.

Cloud Energy Optimizer

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.