CUI-CONTROL

De Challenge

Corrosie onder isolatie bij een geïsoleerde pijpleiding, geïsoleerde tank, ijsbox of warmtevat is een groot probleem bij petrochemische bedrijven en in de olie en gas industrie. De meest gekende aanpak zoals periodiek plaatselijk gaan meten is slechts een snapshot in de tijd. Het meetresultaat zegt niks over hoe de toestand er een maand later uitziet of hoe de toestand er 3 meter verder uitziet. Hierdoor glippen cruciale plaatsen die er slecht aan toe zijn door de mazen van het net. Alle isolatie er af halen sectie per sectie is een kostelijke affaire. Veel isolatie die nog in perfecte conditie is, wordt er onnodig afgehaald en vervangen.

De Solution

CUI-CONTROL is een ATEX-proof 24/7 autonoom systeem dat CUI detecteert en voorkomt dmv glasvezeltechnologie.
Continue monitoring leidt je naar een data gedreven maintenance-aanpak. Proactief af-isoleren wordt overbodig. Adhv een computerdashboard krijg je een duidelijke weergave waar exact (tot op één meter accuraat) er risico op corrosie plaatsvindt en waar het risico het grootst is en de actie het meest urgent. Een grote innovatieve stap in de CUI-inspectiewijzen is dat CUI-CONTROL geïnstalleerd wordt aan de buitenkant van de bekleding. En dit zonder boren of zonder dat de isolatie er afgehaald hoeft te worden.

De Businesscase

CUI-CONTROL reduceert de downtime, de inspectie- en isolatiekosten, verhoogt de levensduur van je asset en verlaagt opmerkelijk de energieverliezen. Door het continu monitorsysteem heb je 24/7 een overzicht van waar exact er risico op CUI optreedt, waardoor je steeds vóór bent op het probleem. Gedaan met giswerk over welke sectie isolatie aan vervanging toe is. Nu kan je met 100% zekerheid afleiden waar de isolatie minder presteert. Ervaring leert ons dat we ook vaak corrosie detecteren op plaatsen waar aan de buitenkant van de de bekleding helemaal géén gaten of abnormaliteiten op te merken zijn. Ga voor CUI-CONTROL als totaalaanpak.

Fluves NV

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.