DiLLaS – SaaS blockchain

De Challenge

Veel supply-chains zijn niet of slechts ten dele aan elkaar verbonden. partijen hebben allemaal eigen of slechts deels gedeelde systemen en er is geen vertrouwd systeem dat de hele supply-chain dekt. Zonder zo’n systeem dat de hele keten dekt is het optimaliseren lastig, zijn er inefficiĆ«nties en is het complex om SLA’s (service level agreements) te controleren.

De Solution

InnoTractor biedt DiLLaS aan: Distributed ledger for Logistics and Supply Chain. Deze op Ethereum blockchain gebaseerde service legt events vast in een logboek (ledger). De informatie kan niet gewist worden waardoor het beter te vertrouwen valt. Het systeem is decentraal waardoor er niet een eigenaar is maar waardoor meerdere partijen wel vertrouwen hebben in het systeem. Bij overdracht van goederen wordt ook de verantwoordelijkheid over de goederen overgedragen en vastgelegd. De vastgelegde data (tijd, temperatuur goederen, locatie,…) kan worden vergeleken met wat is afgesproken in de SLA.

De Businesscase

Wat zijn de kosten van falen in de supply chain keten? En als er directe of indirecte kosten zijn: is het dan duidelijk wie daar voor verantwoordelijk is? Veelal worden deze kosten nu voor lief genomen omdat het heel moeilijk is om schade op tijd te ontdekken en om schade en verantwoordelijke te linken. InnoTractor levert IoT trackers, het Gravity IoT platform en DiLLaS om en complete oplossing voor dit probleem te leveren.

InnoTractor

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.