Dispenser certificering

De Challenge

Als eigenaar/beheerder van een waterstof tankstation of als fabrikant van een waterstof dispenser moet je voldoen aan alle regelgeving. Een belangrijke stap in dit proces is de certificering volgens de Metrologiewet. Deze certificering is potentieel een complex project waarbij verschillende stappen moeten worden doorlopen om tot een goedgekeurde dispenser te komen.

Indien een waterstof pomp niet gecertificeerd is volgens de Metrologiewet mag deze niet gebruikt worden voor verkoop van waterstof. Daarnaast kan de Nederlandse toezichthouder handhaven met o.a. dwangsommen indien hier niet aan wordt voldaan.

De Solution

Het NMi biedt een modulair certificeringstraject aan om tot goedkeur te komen volgens de metrologie wet. Na het succesvol doorlopen van alle stappen van het traject wordt de waterstofpomp voorzien van de officiƫle markering en bijbehorende certificaten. Na certificering is de waterstof pomp goedgekeurd om over af te rekenen.

Het NMi is een one-stop-shop die aanspreekspartner is tijdens het hele project, het NMi verzorgt alle testen die nodig zijn om tot certificering te komen.

De Businesscase

Het gebruik van een niet gecertificeerde waterstof dispenser voor afrekening leidt mogelijk tot dwangsommen en/of (tijdelijke) sluiting van het waterstof station. Voorkom dit risico en deze mogelijke kosten met het tijdig certificeren van uw waterstof pomp.

NMi Certin B.V.

Meld jouw innovatie aan! - Whitelabel

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.