Dunne buizen afkortmachine

De Challenge

De high mix low volume productie principe speelt bij veel productiebedrijven. Nieuwe productiemachines worden uitgerust met state of the art technologie. De ontwikkelde dunne buizen afkortmachine is hier een mooi voorbeeld van. De machine haalt volledig automatische het juiste buis product uit het magazijn, plaatst deze in de machine en maakt hiervan de gevraagde producten. Onbemand en on-demand produceren, indien nodig 24/7 en steeds met dezelfde hoge nauwkeurigheid en topkwaliteit. Met deze lean productiefilosofie zijn verbeteringen in productieresultaten van 25% zeker haalbaar.

De Solution

Een lean productieomgeving creëer je niet in één keer. Het is een traject dat stapje voor stapje wordt gerealiseerd. Bij lean produceren gaat niet om één machine, het gaat om het gehele productieproces. De technici van High Tech Alliance kijken eerst samen met de klant naar de vraag, waar wil het bedrijf of de productieomgeving naartoe. Vervolgens wordt het proces in kaart gebracht en gekeken naar de huidige situatie. Dit wordt allemaal vastgelegd in een procesmap.

De Businesscase

In dit project heeft High Tech Alliance niet alleen een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en realisatie van de machine, maar niet minder belangrijk was onze rol in het voortraject. In het voortraject werd het gehele proces in kaart gebracht en de lean filosofie uitgedragen.
De uiteindelijke resultaten mogen er dan ook zijn. De klant heeft zijn eerste stappen gezet naar zijn lean productieomgeving. Er werd als snel resultaat behaald door het oppakken van snelle en minder gecompliceerde verbeteringen tegen relatief lage kosten.

High Tech Alliance

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.