Emissievrij met Hydrogen Power

De Challenge

In Nederland is de energietransitie nu echt begonnen en zijn wij met z’n allen hard op weg om onze emissie flink terug te brengen. De gevolgen hiervan zijn voor de ene sector beter voelbaar dan voor de andere. In de bouwsector bijvoorbeeld is nu sprake van versnelde elektrificatie van bouwmachines en is het streven om in 2030 volledig emissievrij te zijn. De behoefte aan tijdelijke mobiele stroom neemt hierdoor exponentieel toe, maar hoe krijg je de benodigde energie emissievrij opgewekt?

De Solution

Bredenoord levert betrouwbare mobiele (nood)stroomoplossingen voor een breed scala aan energievraagstukken. Dit geldt ook voor stroomvoorzieningen waarbij fossiele brandstoffen minder of helemaal niet ingezet kunnen worden. In 2009 lanceerde Bredenoord de Purity. Een op brandstofceltechniek gebaseerd aggregaat op waterstof. In het tweede kwartaal van 2021 starten de eerste pilots met de nieuwe generatie Purity, genaamd Hydrogen Power. Een volledig emissievrije oplossing waarin batterij en brandstofceltechniek slim zijn gecombineerd. Hierdoor is het waterstofaggregaat even stabiel en flexibel als een standaard dieselaggregaat.

De Businesscase

Waterstof is een prachtige oplossing voor de toekomst. Maar op dit moment, om het goed in te kunnen zetten, is zowel de beschikbaarheid van groene waterstof als de kostprijs daarvan nog een uitdaging voor grootschalige toepassing. Daarom beginnen wij kleinschalig met de Hydrogen Power op plekken waar emissievrije stroom echt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld in en rond Natura-2000 gebieden of in binnenstedelijk gebied. Wij willen op deze manier meer ervaring op doen met de praktische toepassing van groene waterstof en hopen dat onze Hydrogen Power werkt als katalysator in de energietransitie.

#iAskPlazaMaintenanceNEXT2023

Bredenoord

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.