Face Fit Testing

De Challenge

Bij het werken met ademlucht is het essentieel dat de hoogste mate van veiligheid wordt betracht: elk klein foutje kan fataal zijn of enorme schade aanrichten aan mens en/of milieu. Zeker als er grote projecten met ademlucht plaatsvinden is het van het grootste belang dat de veiligheid in acht moet blijven worden genomen: door de enorme drukte rondom deze projecten wordt er niet altijd even goed meer rekening gehouden met de veiligheid: er vinden wisselingen van medewerkers plaats, door tijdsdruk moet er nog snel iets gedaan worden of de aandacht verslapt door lang hetzelfde werk te moeten uitvoeren.
Één zeer belangrijk facet van de veiligheid met en rond ademlucht zijn de maskers. Net zoals het van groot belang is dat je schoenen goed en lekker zitten qua maat (een veel te grote maat, maar ook een veel te kleine maat zit niet fijn en zorgt al snel voor irritatie en pijn) is het ook zeer
belangrijk een masker te hebben dat goed en volledig aansluit op het gezicht van de medewerker. Elk gezicht heeft namelijk een eigen vorm: langwerpig, rond, hoekig: ga het maar na in eigen gedachten, elk gezicht en/of hoofd heeft een eigen, bijna unieke, vorm.

De Solution

Onze ervaring leert dat het van levensbelang is dat de gebruikte maskers van alle medewerkers van tevoren goed worden getest, zeker qua aansluiting op het gezicht. Bij Total Safety kan een dergelijke Face Fit Test zowel onsite als op één van onze kantoren afgenomen worden: door onze grote flexibiliteit en de mobiele testapparatuur kan er op zeer korte termijn voor een grote groep mensen een test geregeld worden.

Bekijk hier de innovatiepitch van Total Safety

De Businesscase

Door het deskundige advies van onze medewerker(s) kan het ideale masker (Total Safety is Multivendor en kan daardoor onafhankelijk de beste maskers aanbevelen) aangeraden worden, alsmede wordt er een certificaat afgegeven dat de betreffende medewerker is getest. Op steeds meer sites in Nederland geldt bovendien dat een dergelijke test verplicht is.

Total Safety

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.