Flexibele waterstofleiding

De Challenge

Terwijl de wereld klimaatverandering bestrijdt, wordt waterstof terecht gezien als een veelbelovende technologie die zal helpen om de duurzaamheid doelstellingen te halen. Met het gebruik van groene energie stoot waterstof in zijn productie en toepassingen alleen water uit, waardoor de luchtkwaliteit behouden blijft en de wereld wordt voorzien van duurzame energie.

De aanleg van waterstofinfrastructuur levert echter nog steeds aanzienlijke hoeveelheden CO2 op. Zo is de productie en installatie van traditionele stalen pijpleidingen een energieverslindend proces waarbij nog veel te verbeteren valt.

De Solution

SoluForce Hydrogen Tight (H2T) is een herbruikbaar leiding systeem die niet alleen de CO2-voetafdruk van de waterstofinfrastructuur met 75% verlaagd, maar die ook onderhoudskosten minimaliseert. Het systeem is volledig flexibel en kan met gemak op lastige plekken geïnstalleerd en gebruikt worden zonder ondersteunende infrastructuur. Het systeem is volledig metaal-vrij waardoor er geen corrosie en waterstofbrosheid plaats vindt. Bovendien is het snel en eenvoudig te installeren.
SoluForce H2T is gebaseerd op bestaande en bewezen technologie, ontwikkeld door SoluForce en sinds 2000 overal ter wereld in gebruik voor verschillende toepassingen.

De Businesscase

Bij traditionele (stalen) leidingen vindt waterstofbrosheid en corrosie plaats, waardoor deze een beperkte levensduur en betrouwbaarheid hebben. De SoluForce leidingen hebben hier geen last van en zijn onderhoudsvrij en kunnen worden hergebruikt. Bovendien kunnen langere lengtes snel, efficiënt en duurzaam geleverd en geïnstalleerd worden. Dit resulteert in minimale installatie kosten en downtime.

Het resultaat is minimale TCO vergeleken alternatieven. Gecombineerd met een aanzienlijk lager CO2-eq. footprint, heeft deze pijpleidingoplossing een grote impact op de haalbaarheid van groene waterstof en een duurzame supply chain.

Meld jouw innovatie aan! - Whitelabel

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.