Gemba MaxSync©

De Challenge

Op afgelegen locaties, zoals boorplatformen en schepen, ontbreekt het bedrijven in de regel aan betrouwbare internetverbindingen met een hoge bandbreedte. Dat maakt het lastig om vanaf die plekken IBM Maximo-onderhoudsdata uit te wisselen met het hoofdkantoor of regiokantoren. Het duurt vaak lang voordat gegevens over de lijn zijn, dit gaat meestal gepaard met onderbrekingen. Dat vermindert de productiviteit van medewerkers, ze beschikken niet altijd over de informatie die nodig is voor hun werk. Ook is er geen actueel inzicht in de voortgang van onderhoudswerkzaamheden, wat de kwaliteit van het asset management ondermijnt.

De Solution

Met Gemba MaxSync© is het mogelijk in near real-time gegevens uit te wisselen tussen afgelegen locaties en andere bedrijfsvestigingen. Van onderhoudsdata in IBM Maximo tot administratieve gegevens in andere systemen. Gemba MaxSync© houdt aan beide kanten de wijzigingen in een systeem bij en repliceert deze gegevens. De gerepliceerde data worden gecomprimeerd en verstuurd zodra een internetverbinding beschikbaar is. Loopt het proces spaak, dan stopt het automatisch en wordt het opnieuw gestart – net zolang totdat de data aan beide zijden zijn gesynchroniseerd. Gemba MaxSync© laat zich koppelen met bijna elke database en is maximaal schaalbaar.

De Businesscase

Met Gemba MaxSync© ondervangen bedrijven de problemen van instabiele en trage verbindingen met afgelegen locaties. Met deze slimme replicatie- en synchronisatiesoftware wisselen ze snel en efficiënt IBM Maximo-data en andere gegevens uit zonder dat ze er omkijken naar hebben. De informatie over hun assets is altijd up-to-date, als basis voor optimaal onderhoudsmanagement en de inzet van bijvoorbeeld predictive maintenance. Hun medewerkers verliezen ook geen tijd met wachten – al maken er honderden locaties gebruik van Gemba MaxSync©, de prestaties en kwaliteit van de synchronisatie blijven overeind.

#iAskPlazaMaintenanceNEXT2023

Gemba Service

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.