GIST: Growing Industry through a Sustainability Transition

De Challenge

Je hebt een gezond bedrijf, goede ideeën en een prachtig plan om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de maak- of procesindustrie. Maar omdat plan om te zetten in de volgende stap, een product of dienst, heb je tijd en middelen nodig. Die middelen heb je voor een deel zelf tot je beschikking maar je wilt daar niet al je resources voor inzetten. Een beetje steun van buitenaf zou mooi zijn.

De Solution

GIST helpt ondernemers bij het opzetten en financieren van FEED-haalbaarheidsstudies (FEED: Front-End Engineering Design). GIST staat voor ‘Growing Industry through a Sustainability Transition’ en is gericht op de transitie naar een schone proces- en maakindustrie in de grensregio Nederland-Vlaanderen. Het programma loopt vanaf 1 januari 2018 tot en met 31 december 2021. In deze periode krijgen bedrijven in de proces- en maakindustrie meermaals de gelegenheid om projectvoorstellen voor FEED-haalbaarheidsstudies in te dienen.
GIST is weer op zoek naar projectvoorstellen die op basis van innovatieve technologieën een efficiënte omgang met energie- of grondstoffen bevorderen, en daarmee bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ of circulaire economie.

De Businesscase

In de GIST regeling is een bijdrage aan FEED-haalbaarheidsstudie mogelijk voor Proces- en maakindustrie in Vlaanderen of de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg of Zeeland. De studie moet gericht zijn op het oplossen van specifieke technische vragen gericht op het bevorderen van een efficiënte omgang met energie- of grondstoffen. De studie heeft een looptijd van maximaal 6 maanden (start project uiterlijk 1 april met uiterlijke einddatum 1 oktober) De subsidiabele kosten van de haalbaarheidsstudie bedragen tussen € 15.000 en maximaal € 80.000 De GIST-subsidie bestaat uit een bijdrage van 50% voor de kosten van het inhuren van externe expertise ten behoeve van de haalbaarheidsstudie, dit kan oplopen tot een subsidiebedrag van maximaal € 40.000.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.