HoloLens

De Challenge

Industriële organisaties zoeken continu naar efficiënte manieren om te zorgen voor veilige industriële locaties. TAUW maakt dit mogelijk door met innovatieve data-gedreven tools processen te verbeteren en versnellen zoals de Microsoft HoloLens. De HoloLens combineert de fysieke en virtuele wereld. De lens heeft een grote potentie om calamiteiten te voorkomen en om veiligheid duurzamer en efficiënter te maken.

De Solution

Met de HoloLens beleef je een volledig real-time locatiebezoek op afstand. Iemand op locatie draagt de HoloLens en loopt rond, terwijl meerdere personen digitaal meekijken en communiceren. Ze kunnen aanwijzingen geven, vragen stellen en videobellen met de drager van de lens. Bovendien kan beschikbare data direct worden gevisualiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het netwerk van leidingen onder de grond, aanwezige bodemverontreinigingen of 3D-modellen van gebouwen of andere ruimtelijke ontwikkelingen. Het biedt een levendige ervaring, waarmee iedereen hetzelfde beeld heeft van de werkelijkheid. Interpretatie van foto’s of tekeningen verdwijnt, waardoor heel snel realistische inschattingen of afwegingen kunnen worden gemaakt.

De Businesscase

De HoloLens maakt het mogelijk om makkelijker, efficiënter en sneller te werken aan de veiligheid van industriële locaties. HSE audits kunnen op afstand worden uitgevoerd en onderzoeken kunnen op afstand worden gecoördineerd. Dit voorkomt onnodige reisbewegingen, verkort de doorlooptijd van audits en onderzoeken en stelt je in staat real-time samen te werken met mensen overal ter wereld. Dat is bijvoorbeeld bij incidenten waardevol. Bij calamiteiten is snel reageren cruciaal. Met de HoloLens hoeft slechts één iemand op locatie te zijn, terwijl allerlei deskundigen direct meekijken en de situatie beoordelen. Dat maakt snel adequaat ingrijpen een stuk eenvoudiger.

Video van de HoloLens

#iAskPlazaMaintenanceNEXT2023

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.