Waterstof transport

De Challenge

Waterstof wordt naar verwachting een belangrijke speler als het gaat om reductie van broeikasgassen. H2 kan worden geproduceerd uit duurzame energie en heeft bijna geen uitstoot van broeikasgassen naar de atmosfeer. Waterstoftechnologieën ontwikkelen zich echter niet zo snel op grote schaal, aangezien er problemen zijn met opslag, levering, afhandeling van veiligheidskwesties. Waterstoftransport in gasvorm heeft een lage dichtheid, wat de kosten en uitstootgassen met betrekking tot transport verhoogt.

De Solution

HSL Technologies heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld die belemmeringen wegneemt op het gebied van veiligheid, regelgeving en supply chain. Alhoewel er al veel soortgelijke oplossingen op de markt zijn, onderscheidt HySiLabs zich door H2 in vloeibare vorm te transporteren in een zogenaamde HydroSil, overal mee naartoe te nemen en voor langere tijd te bewaren. Dit type nieuwe brandstof kan worden gebruikt om elektrische fietsen, openbaar vervoer of wagenparken op te laden.

De Businesscase

HydroSil is stabiel, niet giftig en gebruikt dezelfde logistiek (vrachtwagen, boot etc.) als huidige oplossingen voor vloeibare brandstoffen. HySiLabs maakt het mogelijk om in minder dan 10 seconden waterstof op aanvraag te genereren van vloeistof naar atmosferische druk en kamertemperatuur.

HSL Technologies

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.