Hyzon waterstofvoertuigen

De Challenge

Ontwikkelaars van brandstofcellen hebben decennialang voor uitdagingen gestaan bij het ontwikkelen van brandstofcelstapels met een hoge vermogensdichtheid en het bereiken van hogere spanningsprestaties bij hogere stroom dichtheden van > 2,0 A/cm2.

Decennia van gecombineerde onderzoeks- en ontwikkelingservaring heeft geleid tot verbeteringen in alle prestatiestatistieken van brandstofcellen, zoals gravimetrisch en volumetrisch vermogen. Vooruitgang wordt geboekt door verbeterde materialen en samenstellingen te ontwikkelen. Verticale integratie van belangrijke materialen zorgt voor een concurrerende en consistente productie.

De Solution

Bij Hyzon Motors zetten ze momenteel waterstofvoertuigen in met brandstofcelmodules tot 150 kW, terwijl ze systemen aan het ontwikkelen zijn van 370 kW (gelijk aan 500 pk). Hun brandstofcelsystemen van de volgende generatie van 500 pk zijn zeer geschikt voor toepassingen zoals intercity treinen, mijnbouw voertuigen en schepen, evenals zware trucks voor lange en korte afstanden. Hyzon heeft uitdagingen en beperkingen overwonnen om ‘s werelds krachtigste PEM-brandstofcelstapels in één module te bouwen. De baanbrekende brandstofcellen van 500 pk leveren ongeëvenaarde prestaties voor zware vrachtwagens voor zowel korte als lange afstanden.

De Businesscase

In Nederland werkt Hyzon samen met Holthausen om 1500 vrachtwagens te produceren. Hun missie is om exploitanten van zware voertuigen te helpen de energietransitie naar kosteneffectieve, emissievrije, duurzame activiteiten te versnellen. Hyzon bereikt dit door aantrekkelijke rendabiliteit te bieden zonder concessies te doen aan de prestaties. Ze ontwikkelen in-house geavanceerde kathode katalysatoren en gebruiken innovatieve materialen om de platinabelading in de kathode-katalysatorlaag te verminderen.

Hyzon Motors

Meld jouw innovatie aan! - Whitelabel

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.