In-Situ Testing vlgs. PGS 29

De Challenge

Breathertvents op een liquid-bulk opslag tank dienen minstens elke 5 jaar gekeurd te worden volgens de PGS 29 richtlijn. Hiervoor moet normaal de tank uit bedrijf en dit conflicteert met de de inspectie termijn van de tank zelf, die vaak op meer dan 10 jaar staat. De challenge is dus om te zorgen dat de tank niet meer uit bedrijf moet vanwege de 5 jaarlijkse inspectie van de breathervents, zodat de uptime van de installatie kan worden vergroot omdat de tank dan minder vaak uit bedrijf moet worden genomen.

De Solution

ITIS-Tanktesters heeft een methodiek ontwikkeld conform PGS 29 en API 576 inspectie norm die het mogelijk maakt de breathervents op het tankdak te inspecteren en te keuren. De inspectie neemt een paar uur in beslag per tank, waarbij er niet verpompt mag worden in de tank zelf. Daarna zijn de breathervents (PVRV’s en ERV’s) weer gekeurd met een geldig certificaat volgens PGS 29.

De Businesscase

Door In-Situ te inspecteren van de breathervents worden tal van zaken verbeterd: 1) Safety op de terminal: Geen mobiele kranen nodig in de plant
2) Kostenreductie: Demonteren/uithijsen/tranporteren/reviseren/tranporteren/inhijsen/monteren niet meer nodig. En de Uptime van de tank wordt vergroot, dus meer omzet in dezelfde tijdsframe 3) Compliance met wet en regelgeving is nu mogelijk zonder uit bedrijfname van de tank. 4) Nauwkeurigheid: Door de toegepaste methodiek is de afstelling van de set-pressure zeer nauwkeurig en is de tank dus goed beveiligd.

ITIS-Tanktesters bv

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.