Innovatie door studententeams

De Challenge

Om als bedrijf bestand te zijn tegen de uitdagingen van de toekomst, staat innovatie hoog in het vaandel. Een nieuw product of tool kan veel betekenen voor de organisatie en werknemers. Zo kan fysiek belastend werk verlicht worden, tijd worden bespaard op diverse werkzaamheden en daarmee ook kosten. Alleen om die slag te maken, zijn er verschillende problemen die dat vaak bemoeilijken. Zo is technische innovatie erg duur, er een tekort aan goed technisch personeel en/of is niet de juiste technische kennis in huis.

De Solution

StuVal ondersteunt in het hele proces van productontwerp tot prototype tot verdere productontwikkeling. Om dat te realiseren scouten en selecteren wij getalenteerde HBO of WO tech studenten, bouwen dan succesteams om aan innovatieve technische vraagstukken te werken. De kracht van deze teams ligt in snelheid, focus en efficiëntie. Deze studenten kunnen worden begeleid via het interne mentorschap programma (inzet van mentoren met aansluitende kennis/expertise) Het bedrijf komt in aanraking met de kennis en frisse ideeën van studenten. En andersom leren zij hun potentiële werkgever kennen en doen zij ervaring op vanuit mentoren.

Bekijk hier de pitch van Rick van den Reijen van StuVal

De Businesscase

Wij vinden het belangrijk om de innovatieslag bij bedrijven zo laagdrempelig mogelijk te maken. Doordat wij toptalent een bijbaan aanbieden en zij ondersteunt worden door onze mentoren, leveren wij kwaliteit wat betaalbaar is. Daarnaast biedt het een makkelijke manier om op de lange termijn werving en selectie te doen. Geen sprake meer van studenten waar veel voor betaald moet worden om hen te recruiten na het afstuderen. Verder weet u wat voor talent u in huis heeft, door hen al tijdens de studie te betrekken bij de productontwikkeling. En bouwt u ook meteen een relatie op.

StuVal

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.