Insulation PrefApp

De Challenge

De afwerking van industriële isolatie bestaat uit geprefabriceerde vormstukken. Wanneer (nieuwe) isolatie aangebracht moet worden, tekent de opmeter met de hand de benodigde vormstukken uit. Deze tekeningen met aantekeningen worden gebruikt om in het Prefab Center de vormstukken te snijden en te monteren. Dit is een foutgevoelig proces; als de tekening niet helemaal klopt, of niet helemaal duidelijk is, dan komt men daar pas op site achter als de isolatie gemonteerd moet worden. Vervolgens moet deze weer opnieuw getekend en besteld worden. Nauwkeurigheid is dus van groot belang.

De Solution

De Insulation PrefApp is een digitale oplossing voor het tekenen van prefab voor isolatiedoeleinden. Met behulp van de app kiest de opmeter uit standaard isolatie vormstukken en geeft hij vervolgens de precieze maten aan in de app. Zo ontstaat een complete digitale 3D-tekening van de benodigde prefab isolatie vormstukken. Dit is een groot voordeel voor de opmeter, want tot nu toe kostte dat de opmeter extra handelingen. Bovendien is met één druk op de knop een duidelijk montageschema voor de isolatiemonteur uit te printen.

De Businesscase

Deze app bevordert de standaardisatie van het maken van prefab isolatieonderdelen zodat deze snel en accuraat geleverd kunnen worden. Deze manier van werken zorgt voor verhoogde proces efficiëntie. Niet alleen in het opmeten en fabriceren van industriële isolatie, ook in montage.

De Insulation PrefApp; wat zijn de voordelen voor u?
+ Verhoogde efficiëntie op projecten;
+ Accuratere opmetingen en prefabricage – first time right;
+ Kennis en kunde vergroten;
+ Transparantie.

Bilfinger Industrial Services

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.