IQ-Pass

De Challenge

Bij turnarounds sta je als QHSE, QA(KAM)-, Inkoop- of Security Manager voor een grote uitdaging. Hoe borg je dat op jouw terrein alleen bevoegde, geregistreerde en gescreende contractors aan het werk gaan? En hoe zorg je ervoor dat aan de registratie en verificatie ervan geen zeeën van tijd verloren gaan? Het antwoord is efficiënte access- en contractormanagement software.

Hoe efficiënter turnarounds verlopen, hoe eerder je weer aan het werk kunt. Toch eisen bepaalde werkzaamheden nog steeds onnodig veel tijd. Neem het controleren van alle diploma’s en certificaten van de honderden contractors bij de poort en het ter plekke laten volgen van de veiligheidsinstructievideo. Hieraan gaan kostbare uren verloren. Met de software van IQ-Pass, GoWorkforce, wordt dat verleden tijd.

De Solution

IQ Pass is onderdeel van Boels Rental en gespecialiseerd in access-, contractor- en safety management. Met onze software GoWorkforce zorg we voor een efficiënt proces in toegangsverlening, maar ook voor optimale registratie en verificatie van alle personen on site. Dit begint niet bij de poort, maar al ruim van tevoren, bij de inkoop.

Met GoWorkforce geeft een inkoper de hoofdaannemer de opdracht om alle bewijzen van aanwezige veiligheidscertificaten, ISO-normen, bedrijfsliquiditeit enzovoort van zichzelf én onderaannemers te verzamelen. De hoofdaannemer kan deze informatie automatisch via GoWorkforce bij zijn onderaannemers opvragen. Als inkoopafdeling kun je het hele proces
volgen en uiteindelijk, op basis van de scores die uit de software rollen, eenvoudig de juiste inkoopbeslissingen nemen.

De volgende stap is de verificatie en registratie van alle afzonderlijke personen die tijdens de turnaround aan de slag gaan op je terrein. Ook die check kun je voorafgaand aan de turnaround al doen. Via onze software GoWorkforce richten we het hele verificatieproces in. Contractors vullen zelf hun gegevens in en kunnen via de software ook de veiligheidsinstructievideo volgen. Het systeem controleert of deze ook werkelijk gevolgd is. Wanneer alle benodigde gegevens, certificaten en overige zaken in orde zijn, verschijnt er een groen vinkje.

De Businesscase

Een van onze partners, Zeeland Refinery, maakt sinds 2020 gebruik van GoWorkforce om het gehele proces van registratie tot goedkeuring van contractors te automatiseren. Voordat Zeeland Refinery overstapte op de software van IQ-Pass liepen de wachttijden voor de poort op tot maar liefst vier uur. Na de implementatie van GoWorkforce wist IQ-Pass dit terug te brengen naar helemaal geen wachttijd.

Contractors ontvingen na de controle van hun ID direct een toegangspas en konden gelijk aan het werk. De volledige registratie en controle op certificaten en kwalificaties was al
voldaan. Ook hadden alle contractors voorafgaand al een online training gevolgd over de veiligheidsinstructies op de site.

Lees de volledige Business Case op: https://bit.ly/3riQA7d

Bekijk hier ook de brochure van IQ-Pass en hier het interview met Jurreaan van Elsas van IQ-Pass:

 

IQ-Pass International B.V.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.